perjantaina, huhtikuuta 11, 2008 08:16

Naurispaja sairastaa

Flunssa tuli ja kaatoi toisen Liljan petiin, ei siis tule Naurispajaa tälläkään viikolla. Tuhannen tuhatta kiitosta vilkkaasta ajatuksenvaihdosta ja palautteesta blogissamme. Muistikirjat ja päät pullistelevat mielenkiintoisia puheenaiheita, ja iloksenne (toivottavasti) puramme niistä muutaman tässä ja nyt, ilman audiota. Liljuus jatkukoon!

KATSAUS PROTEIINEIHIN
Amarantti - Ainutkertainen ravintoainekoostumus; korkea biologisen arvon omaava valkuainen (lysiini, metioni). Amarantin kalsiumpitoisuus ylittää jopa maidon vastaavan arvon.
Ravintoainetaulukko

Quinoa - Sisältää valkuaista, mineraaleja, rasvaa ja vitamiineja enemmän kuin useimmat viljat sekä on arvokas proteiinin lähde. Pähkinäinen maku.
Ravintoainetaulukko

KATSAUS LENTOMATKOJEN PÄÄSTÖHYVITYKSIIN
Stockholm environment institute Voluntary Carbon offset information portal
Eettinenkuluttaja.net

JÄTTEISTÄ RAVINTOA
YLE Teemalla esitettiin Kehdosta kehtoon dokumentti, joka esittelee Cradle to cradle teknisen suunnittelun mallin. Mallin popularisoivat William McDonough ja Michael Braungart vuonna 2002. Kirjasta puhuttiin joskus Naurispajan alkuaikoina, mutta Hirppis ei muista missä jaksossa :0
Dokumentin voi nähdä nyt myös täällä. Näe ja inspiroidu!

ILMASTONMUUTOKSEN HILLINNÄSTÄ
On esitetty, että merten planktoneita voitaisi lannoittaa raudalla (via nature.com). Ekosysteemeissä tapahtuvat muutokset ja palautekytkennät tällaisen toiminnan jälkeen ovat vain vielä täysin epäselvät...

"Our only choice, whatever our dogma, is to protect the Earth. This is our common progress or our common ruin. There is nothing in between." - Barbra Ward

Kunhan flunssa on taltutettu, olemme takaisin mikrofonien ääressä!

Tunnisteet: , , , ,

2 Kommentit:

Anonymous tjh sanoi...

Pikaista paranemista.

Kiitos että pidätte liljakollegat tuubin tässä päässä ajantasalla. :)

11 huhtikuuta, 2008 12:23  
Blogger Wilhelmiina sanoi...

Moi! Toivottavasti teille ei ole iskenyt sitä kaameaa influenssaa, jota tuntuu nyt olevan liikkeellä. Lepoa ja pikaista paranemista!

Kuuntelin monta jaksoa peräkkäin (en ole ehtinyt kuunnella hetkeen) enkä edes huomannut, että tässähän kului suurin osa yöstä ihan huomaamatta, vaikka aamulla on herätys. Mukavaa oli kuitenkin taas. Toivottavasti palailette mikrofonin ääreen kohtapuoliin. :)

PS: Huomasitteko Aamulehden uutisen siitä, että Ruotsista on löytynyt kuusia, jotka lienevät maailman vanhimpia? Aika hienoa, että on puita, jotka ovat välttyneet kirveeltä 8000 vuotta.

Lisäksi tarttui silmääni uutinen, jossa konkretisoituu aika hyvin ilmasto-ongelmien vaikutukset käytännössä. Siinä kerrotaan, että ilmansaasteet hidastavat kaupungissa elävien lasten keuhkojen kehittymistä.

Ironiselta tuntuu, että juuri lapsiperheet tuntuvat pitävän esim. henkilöauton käyttöä välttämättömyytenä, vaikka tiedetään, että se lisää kaupunki-ilmaston pienhiukkasmääriä valtavasti. (Tämä on siis vain oma tuntumani asiasta, toim.huom.)

12 huhtikuuta, 2008 05:32  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle