keskiviikkona, maaliskuuta 12, 2008 11:10

Syöttötariffeja, seksuaalikasvatusta ja nauhoittelukokemuksia.

Lähetys muuttolaatikoiden keskeltä Kalevasta.

Naurispaja podcast #99 12.3.2008 (55:21 50,6 MB)

suora linkki ohjelmaan >
rss-feed >

PALAUTTEET
- Niinku huolestunut myös Tyynenmeren jätelautoista
- Hessun lapsuuden nauhoittelut ja näkemys podcastaajia yhdistävästä tekijästä
- Kalatalous-Jussin kokkiohjelmatoive
- Tutkiva sukeltaja Yoe(cline) selventää vedenalaista kuvausta ja kertoo lapsuuden aikaisesta harrastuksestaan
- Hirppiksen U-matic SP nauhat löytyivät pölyisistä arkistoista
- Tjh nauhoitteli maailmanmatkaaja seikkailutarinoita
- Erkka linkkasi ällistyttäviin PuhujainKulman tuotteisiin ja juttuun pahasta aurinkopaneeli yrityksestä
- Kinosilmän Juha on myös hermostunut EK:n jarruttelupolitiikkaan

POLITIIKKA
Suuri syöttötariffi keskustelu
Ydinvoima tarpeiden ja uuden maailmanjärjestyksen alustava pohdinta

KULUTTAMINEN
Eu:n kuluttajapalkinto Suomeen!

YMPÄRISTÖ JA ELÄMÄ
E-pilleriden estrogeenit tappaa pikkukalat vesistöissä ja muuttaa sukupuolijakaumaa kriittisesti isoillakin kaloilla
Virba ja Hirppis lausunto hormooneista sekä seksuaalivalistusta
Sadas jakso tulossa, mitä on tapahtumassa?
Podcast jaarittelua

VIIKON IDEA ja kuuntelijan koukutus
Bussien täyttöaste
EkoLotto

Livelähetys?

Linkit:
EK varoittaa kalliista viherenergiasta
U-matic videokasettijärjestelmä
Kalatalous-Jussi stringit
15. maaliskuuta kuluttajapäivä: Suomi sai Eu:n ensimmmäisen kuluttajapalkinnon verkkopelistä Galactor
E-pillereiden estrogeeni tappaa pikkukaloja
Saastuttava aurinkopaneeli yritys

Kiitos palautteesta, sitä odotellaan jatkossakin. Muistakaa, jokainen päivä on Liljapäivä!

Tunnisteet: , , , , , , ,

5 Kommentit:

Anonymous Anonyymi sanoi...

Hienoa huomata, että Liljat jakavat myös seksuaalivalistusta. Toivottavasti nuoret ymmärtävät, että kumiteknilliset tuotteet varmistavat sen, että suku ei jatku ja tauti ei tartu. Juuri tänään oli uutisissa, että U.S.A:ssa joka neljännellä yli 16 vuotta täyttäneellä teinitytöllä on jokin sukupuoli tauti. Teini raskauksista ei jutussa puhuttu, ehkä sekin nousemaan päin. Mitä taas e-pilleriin tulee niin sekään ei anna täysin luotettavaa suojaa raskauksilta.

Tuo aurinkopaneli juttu oli aika mielenkiintoinen, varsinkin siksi, että Kiinassa on yrityksiä, jotka kehittävät tuota teknologiaa. Sekä Hirppiksen mielipide tuohon ekosähköön oli hyvä ja mielenkiintoinen, pitääkin tutkia asiaa vielä lisää.

13 maaliskuuta, 2008 00:12  
Blogger Yoe sanoi...

joujou,

liittyen siihen, miten media esittää ympäristöuutisia: miten voi olla, että valtakunnan suurin sanomalehti HS uutisoi sensaatiohakuisesti otsikolla "Päästökaupasta pahimmillaan miljardien lisälasku teollisuudelle" PTT:n kummallisen yksioikoisesta raportista. Uutisessa ei sanallakaan mainittu syistä, minkä vuoksi päästörajoituksia tarvitaan.

Jaksossa parjatun EK:n johtaja Kylä-Harakka-Ruonalan annetaan uutisessa kauhistella lukuja, ja kerrotaan että metsäteollisuus olisi pahin häviäjä. Huomaamattomasti linkataan pieneen sivu-uutiseen, jossa kerrotaan että metsäteollisuus olisi jäämässä koko sopimuksen ulkopuolelle.

Onko sitten mikään ihme, että ihmiset näkee ympäristöpuheet turhana puunhalailuna? Voisitteko alkaa tekemään Naurispajaa useammin, vaikka joka päivä, ja lähettää sitä vaikka jonkun Lost:in mainostauoilla? ;)

Vastauksena elokuvauslaitteisiin: muinaisia videokameroita olivat ne, kai. En muista että minkälaisia nauhoja käyttivät. Oli meillä myös sellaisia suuria avokelanauhureita ja painavia mikrofoneja joilla leikittiin iskän kanssa; isäni oli äänitarkkailija ja äiti on elokuvaohjaaja, eli noita laitteita oli kotona jotenkin luonnostaan, arvaan. Merkeistä ja malleista en osaa kyllä sanoa.

Japanissa muuten saa pillereitä maksimissaan kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan ja joka reseptinuusinnassa pitää käydä kaikenlaisissa testeissä. Ei ole ihme, että ehkä yksi prosentti japanilaisista naisista käyttää niitä. Hyvä juttu näin kalansyöjäkansan kannalta :)

13 maaliskuuta, 2008 08:04  
Blogger Yoe sanoi...

Ainiin ja vielä noista kaloista: käsittääkseni ne hormonit jätevesissä ei suoraan tapa kaloja, vaan efekti on pikkukalakantojen naisistumisen kautta. Pienillä kaloilla on lyhyt elinikä, ja niiden populaatiot voi romahtaa hyvinkin nopeasti jos uros/naaras-suhde siinä vinoutuu, vaikka lyhytaikaisestikin. Isompien kalojen populaatiot kärsii taas siitä kun ruoka vähenee pikkukalojen kadotessa.

Kyseisen tutkimuksen hyvä uutinen oli kuitenkin se, että jos ei ehditä kokonaan tuhoamaan kalakantoja, ne pystyvät melko hyvin tervehtymään kun kyseinen ekologinen rasite (hormonit) katoaa.

13 maaliskuuta, 2008 08:16  
Anonymous Anonyymi sanoi...

Kalatalous-jussi on otettu siitä, että pääsi naisten stringeihin. Tilanne olisi toinen miesten tangojen kanssa... Ajatus siitä, että naiset pukeutuvat Kalatalous-Jussiin ei häiritse arkirutiineja eikä aiheuta unettomia öitä. Kalatalous-Jussin mielestä nimittäin nuoret naiset ovat elämän suola. Ja vanhat sokeri.

Hyvin liikkeelle lähtenyt brändäys voisi jopa laajeta. Ajatus esimerkiksi Kalatalous-nimikoiduista piippurasseista tahi kondomeista olisi myös harkinnan arvoinen.

14 maaliskuuta, 2008 13:21  
Anonymous Anonyymi sanoi...

Hahaa!

http://www.jamieoliver.com/podcast/

19 maaliskuuta, 2008 15:11  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle