keskiviikkona, tammikuuta 23, 2008 20:07

Palaute ei auta, piuhat on ristissä, mutta Naurispajassa hihitellään älyllisesti

Toisella studiolla piuhat ristissä ja fysiikan lakeja uhmaten.

Naurispaja podcast #94 23.1.2008 (50:07 45,8 MB)

suora linkki ohjelmaan >
rss-feed >

- Vaihteeksi toisella studiolla
- Mahtavat palautteet, kiitos tjh, mace, Sirkus-Janne, Sulapinta, Kalatalous-Jussi, Wilhelmiina, Kari ja Yrjö
- Palutteista viriää keskustelua mm.: mitä voisi tehdä särkikalamassalle, laitteen käyttötapa vaikuttaa ekologisuuteen ja Naurispajaa haudan takaa
- Tutkimus: hyvätuloiset epäekologisimpia elintavoiltaan
- Keski-ikäisillä naisilla on kadehdittavan hauskaa
- Hirppis on ihailtavan ennakkoluuloton fysikaalisten ilmiöiden suhteen
- Atomikello ihmetyttää
- Missä kotimaiset pakastevihannekset?!

Linkit:
Ars techinan juttu reaaliaikaisesta sähkönkulutuksen seurannasta
BoingBoing: Vanishing of the Bees
Laurie Anderson
Joanna Newsome Youtubessa
Sula Pinta
Wilhelmiinan kukat
Hangtime Youtubessa
HS.fi: Hyvätuloiset kaikkein kehnoimpia kuluttajia
Atomikello

Jatketaan keskustelua suhdannevaihtelun ylämäessä. Kiitos jo etukäteen!

Tunnisteet: , , , , ,

5 Kommentit:

Anonymous Kalatalous-Jussi sanoi...

Ei se kokonaan jätettä ole. Ruokaa siitä tehään kotikäyttöön, mutta tavaraa on niin paljon, ettei millään saa kaikkea syötyä. Satoja kiloja viikossa.

Se ulkomaan vienti taas vaatis kertaluokkaa suurempia saaliita, tuhansia kiloja viikossa...

24 tammikuuta, 2008 00:54  
Anonymous tjh sanoi...

Kalatalous-Jussille ratkaisu särkikalaongelmaan: Kun ne niin sanotut roskakalat on nostettu ylös nuotalla, pitää miettiä minne ne hopeakyljet piilotetaan. Kissat tykkää kalasta, joten pääkaupunkiseudun löytöeläinlaitoksiin tuhannen kissan tilaus vetämään. Tästä tietenkin muodostuu lievä paikallinen kissaongelma, kun leikkaamattomat karvatassut kellivät masut täynnä kalaa.

Kissaongelmasta onneksi pääsee helposti eroon istuttamalla alueelle riittävästi suomalaisia mummoja. Niitä voi roudata paikalle vanhainkodeista - aktiivisimmat mummelit adoptoivat nopeasti pari-kolmekin kissaa ja pitävät mirrien keskinäiset riettaat ajatukset loitolla. Samalla ratkeaa vanhainkoteja rienannut työntekijäpula. Sairaanhoitaja - ja kissaongelman ratkettua alueella on tietenkin lievä villasukkaongelma.

Yksi mummo voi tuottaa vuorokaudessa parit-kolmet villasukat ja tumput kaupanpäälle. Tähän ongelmaan ei valitettavasti kukaan ole vielä keksinyt joulua parempaa ratkaisua. Tein tietokoneella malleja ajamalla arvioita särkien poistamisesta keskikokoisesta suomalaisesta järvestä. Tonni särkiä tuottaa kolmesta-neljään tonnia virkkuu- ja kudintuotteita vuodessa.

Kalatalous-Jussin esille tuomasta podrutsauksesta: Piiri pieni pyörii, ja siinä hyöriessä tulee hyvä mieli kun podympyrät eivät ole kasvottomia. Kuuntelija oppii tuntemaan podcastaajat ohjelmien välityksellä, ja jotkut kommentoijat pyörivät siinä sivussa mukana, kun taas suurehko osa on niitä hiljaa sivusta seuraavia lurkkaajia. Voihan se olla ajoittain lievästi sisäsiittoista inside-vitseineen, mutta ei mielestäni yhtään elitististä, koska yhteisö ottaa avoimesti vastaan kenet hyvänsä - kukaan ei oikeastaan edes voi kieltää liittymästä millä hyvänsä haluamallaan tavalla Pod-piiri-pyörii-leikkeihin.

Hyvien juttujen, kuten esimerkiksi harrastusten, ympärille muodostuu yhteisöjä.

25 tammikuuta, 2008 09:15  
Anonymous Tietokonemies sanoi...

Intelistä Jenkkilän suurin ekosähkön ostaja: http://plaza.fi/muropaketti/intelista-suurin-ekosahkon-ostaja-yhdysvalloissa

31 tammikuuta, 2008 08:51  
Blogger Ouppa sanoi...

Pitkästä aikaa kommentti täältäkin suunnalta. Olen kyllä aikaisemmatkin jaksot kuunnellut, mutta kommentointi on jäänyt, sori.

Täytyy tuohon Sula Pintaan tutustua, kuulosti mielenkiintoiselle. Minulle tosin Naurispajakin toimii uutta opettavana lähteenä, vaikka ihan viihtymismielessä teitä kuuntelenkin. Esimerkiksi koko PET-pullo asiaan en ollut jaksanut paneutua, koska en itse juurikaan moisia pullotuotteita käytä. Kun sitten siitä puhuitte, piti itsekin aiheesta vähän lueskella ja johan minä sitten esitelmöin seuraavana viikonloppuna kavereille aiheesta.

Eräs keski-ikäinen ei ollut kovin hauska viikonloppuna, kun totesi että ilmastonmuutokselle ei voi enää tehdä mitään. Ja siksi hän ei pistä asian hyväksi tikkua ristiin, koska on jo liian myöhäistä. Hän nyt ei ole mitenkään mainittavan hyvätuloinen, mutta olisi hänellä paremmat taloudelliset mahdollisuudet tehdä kestävämpiä kulutusratkaisuja kuin minulla opiskelijan tuloilla.

Ne on näitä elämän isoja ihmetyksiä, kun en ymmärrä mikä siinä luomutuotteiden ostamisessa on niin vaikeaa. Miksi pitää ostaa uusia vempaimia (esimerkiksi uusia puhelin) kun vanhatkin vielä pelittää? Ja miksi ihmeessä joka paikkaan pitää mennä omalla autolla? Osaisikohan joku hyvätuloinen perustella. :D

31 tammikuuta, 2008 21:25  
Anonymous mace sanoi...

Jea, Naurispaja luotaimeen!

24 helmikuuta, 2008 21:25  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle