perjantaina, marraskuuta 16, 2007 22:00

Autoverosta, opiskelusta ja kosmetiikasta pirteydellä

Kaamos selätetty, Pajan käsittelyyn pääsevät mm. autoverouudistus, opiskeluinto ja kosmetiikka.

Naurispaja podcast #88 15.11.2007 (46:54 32,6 MB)

suora linkki ohjelmaan >
rss-feed >
 • Studiossa kaksi kissaa?
 • Hiljainen viikko ollut
 • Kirkasvalolaite tehoaa
 • Jos ei opi, on vika opettajassa
 • Hirppiksen kirkuva opiskelumania
 • Kansalaismedialle tulossa yhdistys, mutta miksi?
 • Naurispaja osti Googlen
 • Adam C. pyörähti Suomessa
 • Autoverouudistus ei onnistunut, julkinen liikenne unohdettu
 • Kalliiden autojen vaarat: elimistö hylkii julkista liikennettä
 • Parhaat kosmeettiset tuotteet
 • Sairaanhoitajien lakosta pintaraapaisu
 • Vuosittainen pudotusäänestys kansanedustajille?
 • Glögi on hyvää
 • Toimiiko se MyChingo vai ei?
 • Vihr... eikun kestävää joulunodotusta!
Lähteet:
Kansalaismediayhdistys -keskustelutilaisuu Otavan Opistolla
Adam Curryn Suomikokemus
Tuulilasi.fi tiivisti autoverouudistuksen
SLL: Autoveron muutos lisää yksityisautoilua
Kauppalehti: Veroremontista pelastusrengas autoliikkeille
Tuulilasi.fi: Suurimmat hinnanmuutokset
Cronberg kehuu blogissaan hallituksen esitystä
Body Shop
Elivo -hiustenhoitoaine
Weleda

Oikaise erehdyksemme tai sano oma mielipiteesi: naurispaja (a) gmail com. Myös MyChingolla voi nauhoittaa ja lähettää meille äänipalautteen, se olisi todella ilostuttavaa.

Nauttikaa villasukista ja kynttilänvalosta ja raikkaasta pakkasesta!

Tunnisteet: , , , ,

3 Kommentit:

Anonymous tjh sanoi...

Olen jonkinlaisessa alkutalven horroksessa, kuljen silmät puoliummessa läpi sumean harmaan. Kirkasvalolamppuni ja vitamiinipistokseni on viikonlopun alun Naurispaja.

Ehdottomasti Eduskuntaan kännykkä-äänestys. Lähetä tekstiviestinä edustajasi nimi sekä plus tai miinus merkki numeroon 12345. Joka kuukausi putoaa kaksi heikoiten pärjännyttä edustajaa, ja parhaiten pärjännyt kansanedustajiston puolisko jakaa palkankorotuksena pudotetun edustajan palkan.

Vaalikauden lopulla neljän vuoden kuluttua olisi Eduskunnassa 104 edustajaa, joiden yhteenlaskettu palkka olisi pysynyt samana, ja yksittäisen edustajan kohdalla noussut keskimäärin noin 100%. Pudonneet edustajat eivät saisi osallistua seuraaviin vaaleihin. Siinä vähän motivaatiota hoitaa tehtävät kunnolla myös vaalilupausten välisenä ajanjaksona.

Omana lisäyksenäni vielä tekisin neljästä parhaiten pärjänneestä valtion virallisia sankareita, jakaisin heille rintapieliin kuusi kiloa kuparimitaleja, myöntäisin elinikäisen kansaneläkkeen, jonka suuruus olisi sidottu yksi yhteen sairaanhoitajien palkkoihin ja kieltäisin näiden neljän voittajan osallistumisen politiikkaan. Tällä tavalla karsittaisiin joukosta kestokasvot eli turhat väyrystelijät ja niinistöt, jotka liiallisella vallallaan halvaannuttavat todellisen kehityksen.

17 marraskuuta, 2007 10:11  
Anonymous achenar sanoi...

Heipä hei!

Itse kanssa ihmetellyt tuota autoverouudistusta ja yleensä tätä mentaliteettia, jolla ympäristöasioita Suomessa hoidetaan.

Jos vaan ajatellaan järjellä, niin voidaan huomata että nykyinen meno ei voi ympäristön kannalta jatkua. Vaikka ilmastonmuutos osoittautuisikin epätodeksi, niin silti on nippu muita ongelmia, joiden ratkaisulla alkaa olemaan kiire. Esimerkiksi erilaisten kemikaalien käyttö ja vesien saastuminen. Ja mitä pidemmälle noiden ongelmien ratkaisua lykätään, niin sitä vaikeammaksi ratkaisu lopulta tulee.

Lisäksi on mielestäni se aspekti, että nykyinen meno ei ole ihmisten hyvinvoinninkaan kannalta kovin terveellistä. Ihmisten elämän täyttää kiire paikasta toiseen, kun autoillaan se 100 kilometriä päivässä kodin, työpaikan ja automarketin väliä. Omien asioiden (esim. työpaikka) murehtiminen globaalisti kuormittaa aivan liikaa pientä ihmistä, joten lopputuloksena on stressaantuneita oravanpyörässä juoksevia maanikkoja.

Järkevää olisi panostaa siihen, että ihmisten arkielämä kaventuisi pienemmälle alueelle. Olisi oikeasti toimivia pieniä kaupunkikeskustoja tai kyliä, joissa kaikki olisi lähellä. Tällöin töissä voisi oikeasti käydä kävellen tai pyörällä, ruokakauppa olisi lähellä + peruspalvelut. Kun vielä varmistettaisiin, että julkiset yhteydet isompiin keskuksiin olisi kunnossa, niin sitten ne kestotuotteidenkin ostokset voisi helposti käydä hoitamassa ilman omaa autoa.

Mutta mitä tehdään Suomessa – annetaan kaupunkirakenteen hajautua kaavoituspolitiikan vuoksi ja helpotetaan omien autojen ostamista. Lisäksi rakennetaan entistä isompia tieväyliä ympäri maata, kun on niin paljon ruuhkia klo 7.50 – 8.10 ja uudestaan klo 15.50 – 16.10 välillä.

Suunta pitäisi olla nimenomaan päinvastainen. Jokapäiväisestä työmatka-autoilusta luopuminen pitäisi aloittaa mahdollisimman pian.

Sitä mä olen kanssa ajatellut, että kun mun mielestä joka tapauksessa autoista on pääosin luovuttava seuraavan 20 vuoden aikana, niin mitä me tehdään noille kaikille 4-6 kaistaisille teille ja kaikille monikerroksisille parkkihalleille?

22 marraskuuta, 2007 13:03  
Anonymous mace sanoi...

Kiitos jälkeen hyvästä jaksosta, tämä joudutti matkaani kohti Tamperetta, junalla tietenkin (tai mitään tietenkin, mutta tuo sadesää karkoitti liftaussuunnitelmani). Olisitte vaan jauhaneet autoverosta lisää, olisin kaipaillut siitä tietoa ja yhteenvetoa. Teidän juttujen perusteella kuulostaa hyvin munattomalta politiikanteolta. Ja politiikka todellakin on järjestelykysyksiä, sitähän se nimenomaan on.

Ylen Areenasta olen katsellut esim. Ajankohtaista kakkosta (olen telkkariton mutta Areena on ihana) jossa oli yksi juttu autoverosta mutta muut jutut kuten terkkarihässäkkä ja Jokela ovat olleet vieneet huomiota enkä ole netistä seuraillut paljon mitään. Ajattelin että kyllä Naurispajasta sitten saan kuulla miten siinä kävi. :)

Näin netissä valokuvan paidan selkämyksestä jossa luki "4 wheels bad, 2 wheels good." Näin se on, ruuhkatullit Stadiin kuin olisi jo ja Jussille (kaupunginjohtaja-Jussille, ei kalatalous-Jussille) terveisiä että menehän kotiisi niine keskustanelävöitysideoinisesi!

Olisi muuten terkkareiden lakko saanut pontta meneillään olevasta Nokian vesikatastrofista. Toivottavasti ko. katastrofia käsitellään tulevassa jaksossa, Nokialta ei ole pitkä matka sinne Tampereelle. Tuo myrkkyvesi on muuten aika tavallista maailmalla, saadaan täälläkin vähän makua millaista on jos vedet on myrkyttyneet.

Ja terkkuja muille kommentoijille.

Mitä Tampereella voi tehdä puolivuorokautta? Olen läpikulkumatkalla Irlantiin ja kohta tullaan Toijalaan. Saako sitä mustaa makkaraa jostain vai vain kebabia joka on yök.

06 joulukuuta, 2007 13:29  

Lähetä kommentti

Linkattu muualta:

Luo linkki

<< Etusivulle