keskiviikkona, lokakuuta 24, 2007 19:15

Onko mahdollista valita oikein?

Kuukauden tauon jälkeen Naurispaja kokoontuu ruokatuotantotutkimusten äärelle. Ohjelma sisältää henkilökohtaisia mielipiteitä ja arviointeja, sillä emme ole tutkijoita.

Naurispaja podcast #85 23.10.2007 (50:32 46,2MB)

suora linkki ohjelmaan >
rss-feed >

- Harjoituksen puute kuuluu
- Tee-se-itse hampaan paikkaus
- Palautteet käydään läpi
- Tutkimuksista ja niiden tulkinnoista
- Crowdsourcing -pyyntö
- tutkija Katajajuuri Googlessa
- hyvät ja huonot valinnat, mutta miltä kannalta?
- tuotteiden elinkaariarvioissa ei aina katsota kauas
- voiko valita oikein?
- rikas ja köyhä maaperä, lyhyt selvitys
- uusi tutkimus: ruuan poisheittäminen pakkaamista vahingollisempaa
- Viikon Visio: kaupan omat kierrätettävät pakkaukset
- Parasta ennen -päiväys ei ole viimeinen käyttöpäivä
- kuljetuksen vaikutus ekologisuuteen?
- Syväkurkku vinkkaa del.ici.ous:ssa
- palmuöljy kinkkinen, vaikka WWF sitä tukeekin
- Podcastmiittifiiliksiä
- Tuija rekryää uutta podcastaajaa mm. Marikoosta
- kenen podcastia Sinä haluaisit kuunnella?
- Sarasvatin hiekkaa on hyvä äänikirjana
- Virban pää hajoaa

TJEU:
Luomututkimuksia: www.luomu.fi ja http://orgprints.org/
MTT: Pakkausten ympäristövaikutukset pieniä, hukkaan menevän ruoan suuria
T&T: Nesteen biodiesel ei kelpaa ruotsalaisille
Ulkolinja: Aja vihreällä
Tuija rekryää kotona ja vieraissa
Hernekepin podcast-testi
Sarasvatin hiekkaa äänikirjana

Palautetta toivotaan taas joko heti tähän, tai s-postilla naurispaja miuku gmail piste com tai MyChingolla (toiminto blogisivun oikeassa reunassa).

Voikaa hyvin, ensi viikolla ollaan äänessä taas!

Tunnisteet: , , , ,

2 Kommentit:

Anonymous tjh sanoi...

Kiits vaan Naurispajan lantuille, ja tervetuloa takaisin podtaajuuksille, johan teitä täällä eetterihöyryissä kaivattiinkin.

30 lokakuuta, 2007 13:10  
Anonymous mace sanoi...

Moikka, kiitos taas jaksosta. Tällaisena kuulaan kauniina syyspäivänä NP-tuo paljon hyvää mieltä. Istuskelen linja-autossa Kotkaan ja katselen valkeita maisemia.

Tällälailla mobiilisti kommentoidessa olisi kiva jos tämä kommenttilaatikko olisi samalla sivulla kuin shownotesit, mutta ei sillä ole paljon väliä. Teillä on muuten aivan erinomaiset notesit aina, ne ovat tosi hyödylliset kommentoidessa.

Se hampaan paikkaus kotona kuulostaa uskomattomalta, hieno suoritus. En ollut minäkään moisesta ennen kuullut, mitähän hammaslääkäri sanoo kun tämän pakeille itseään auttanut potilas lopulta menee... :)

Tosi mielenkiintoista kuulla Katajajuuren tutkimuksista, ne sekoittavat ainakin minun pakkaa aika mukavasti, ei taaskaan tiedä mitä uskoa ja miten painottaa omia valintaperusteita.

Ruoan poisheitto on mielestäni suurimpia syntejä joita on, sen olen tainnut oppia kotikasvatuksessa. Mitenkäs se Suomessa menikään, tukiaisjärjestelmä taitaa rohkaista ylituotantoon joissain tapauksissa. Eilen muuten huvitti kuunnella jotain poliitikkoa Yle Peilistä tulevista vanhoista ohjelmista, sen mielestä oli Suomen omavaraisuusaste erityisesti elintarviketuotannossa aivan liian pieni. En tiedä paljonko ylituotanto siihen auttaa, mutta kovin kaksinen tuo aste ei taida nytkään olla. Ohjelma oli jostain 60-70 -luvulta.

Pakkauskokoja en tässä jaksa alkaa kommentoimaan, niistä varmaan kaikki ovat samaa mieltä :) Kaupan omat pakkaukset ovat hyvä ajatus, joissain ns. ekokaupoissahan voi ostaa joitain asioita omaan astiaan ja se on kyllä hyvä asia. Irtotavaran ostoa voisi markkinoida elämyksenä.

Suomessa tuntuu kilohinta olevan aina tärkein valintaperuste, ihmiset tuntuvat olevan halukkaita säilömään ruokaa kotonaan eikä kaupassa vaikka sieltä saa aina tuoretta. No, kun kauppojen aukioloajat pikkuhiljaa paranevat niin kyllä tämäkin vielä muuttuu.

Sori etten päässyt sinne podcast-tapaamiseen, olisin tullut mielelläni ja yritän tulla ensi kerralla. Tuleehan ensi kerta vielä? Ja laulakaa ihmeessä jos suinkin laulattaa, se on hyvin kaunista!

05 marraskuuta, 2007 10:59  

Lähetä kommentti

Linkattu muualta:

Luo linkki

<< Etusivulle