torstaina, helmikuuta 28, 2008 13:15

Noloja tunnustuksia ja podcasting-juttuja uudistuneessa studiossa

Kalevan uudistetussa studiossa kerromme noloja tunnustuksia uudelle toimintakoneelle.

Naurispaja podcast #98 27.2.2008 (41:43 38,2 MB)

suora linkki ohjelmaan >
rss-feed >

PALAUTTEET
- Vihreä Pilvi kertoo sähkönkulutuksesta
- Yoe myös huolestunut merien tilasta; hei YOE, sinusta Jaqueline Cousteau! Tai vieraaksi Naurispajaan?
- Merentutkimusalus oli tietysti Aranda
- Jarnon mielestä me ollaan Ehania, ih.
POLITIIKKA
- UNEP Year book 2008
- Nalle ja yritysten yhteiskuntavastuu
PODCASTING
- HeKalla 90 jaksoa, onnea! Juhlalähetys myös nauratti.
- Naurispaja Striimi.netin rotaatiossa
- Viikonloppuna podcastaajien puuhakinkerit, liveä ehkä tarjolla
- Mitä tehdään 100. jaksossa?
- Liljojen lapsuusnauhoituksista (Virban nolot tunnustukset 1/2)
JOKA LILJAN VINKIT
- Sammuta valot, kun poistut huoneesta
- Ota kauppakassi mukaan kauppaan
- Kaapin tyhjennysviikot lisäävät ruokalaji-innovaatioita (Virban nolot tunnustukset 2/2)
KULUTTAMINEN
- Beyond Retro -ketju myy käytettyjä vaatteita
- Superohut plasma-TV vie vähän energiaa

Loppuuko Naurispaja 100. jaksoon?

LINKIT
Vihreä Pilvi Pikseliähkyssä ja HS:fi:ssä
UNEP Year Book 2008
HessunKahvila #90
Striimi.net
HS:fi Beyond retrosta
Ohut plasma-TV

Laittakaa taas vaan kommentteja tulemaan, kun ehditte kuunnella jakson. :)

Tunnisteet: , , , , , , ,

9 Kommentit:

Anonymous Hessu sanoi...

Heipat!

Kiitoskia kiittelystä. Oli oikein hauskaa, että oli hauskaa kuulla juhlameininkiämme. K-Jussi on kyllä IhQ, Erkasta ja Jiistä puhumattakaan :-D

Kuuntelen teitä tässä työn lomassa ja oli pakko välillä kääntyä kanssa seinään päin, kun niin ääneen naurattaa.. :-D Noi lapsuusmuistot nauhoituksista oli kyllä loistavia.

Onkohan tossa haistettavissa joku trendi? Onko kaikki nyky-podcastaajat tehneet tollaisia mankka-nauhoituksia pöytälaatikkoon (kun eihän niitä mitenkään saanut julkaistua aikana ennen internenttiä)... Multakin nimittäin löytyy niitä :-) Sellasethan pitää saattaa nykyaikaan ja julkaista podcastissa. Ainakin pätkiä jos ei muuta.

Niin ja sainhan mää toki teidän postinne. Hauskasti oltiin synkronissa, kun tänään just vastasin postiin, ennenkuin kuuntelin jaksonne, jossa peräsitte sitä vastausta... Hehe. Kiitos ja anteeks myöhästymisestä. Naukkiset ovat messissä striimi.netissä.

En yhtään tiedä mitä oon kirjoittanut, kun kuuntelen jaksoanne. En osaa selvästikään kirjoittaa ja kuunnella samaan aikaan..joten heps.

Lauantaina sitten virtuaalimeiningeissä mukaan puuhaviikonloppuun. Striimi.nettiä kannattaa pitää silmällä myös. Varmaan pukkaamme sinne yhtä ja toista. QIK -kamerat surraavat kenties myös (nytkun mäkin sain sen vihdoinkin toimiin...yayuzaa...)

LOPPU.

28 helmikuuta, 2008 14:36  
Anonymous Kalatalous-Jussi sanoi...

Sitten kun se keittiöjuttu ilmestyy, tahtoisi ainakin kalatalous tietää joitaki maukkaita papuruokia. Itellä on jääny papukokeilut jonnekki mauttoman ja kuvottavan välimaastoon...

28 helmikuuta, 2008 22:47  
Blogger Yoe sanoi...

Heipat joo, ryökäleet, Yoecline tääl:)
Toi teiän kaapistaulostautumis-sektori oli niin hauska että meni sivu suun uuden ennätyksen saaminen Bejeweled-pelissä. Aivan kauheaa... :) :)

Niinettätuota. Veden alla ei toimi kännykkä eikä edes GPS, kaikki tollaset aallot heijastuu pinnasta. Ihan hyvä sinänsä niin ei oo vielä tarvinnut miettiä nettiyhteyttä pinnan alla... :) Eli ei live-video- tai muutakaan podcastia. Kylhän minä noita vedenalaisvideoita olen saksinut ja juutuubiin naksinut, viime kesän reissun herkistely on tuossa: http://www.youtube.com/watch?v=AhYoptRUtRs
(helmikuun materiaali on vielä leikkuupöydällä)
Mutta siksipä juuri sanoin että tarttis olla korkean profiilin tyyppi, kun ei ihan tuollainen pokkarikameramateriaali kerää samanlaisia katsojamääriä kuin oikealla kameralla kuvatut... ja ne vähänkään oikeammat laitteet maksaa aivan julmetusti. Sen lisäksi oikeasti hyvän filmin tekeminen on oikeasti vaikeaa...

Kyllähän minä voin tulla kylään käymään, jos aikaerosiirtymän aiheuttamat ongelmat selvitetään :) Mutta, kukaan ei saa kyllä kuvitella että mulla olis mitään varsinaista faktatason asiantuntemusta aiheesta, piolookikaan en oo oikeasti ollut sitten vuoden 99. Ehkä vois olla muutenkin joku "liljojen yleiskokous"-lähetys missä erilaiset ihmiset vois vaikka skypeitse kertoa teille huoliaan ympäristön suhteen?

Mä en tehnyt pienenä kuunnelmaa vaan elokuvia ja pakotin kaikki kaverit (ne kaikki kaksi)näyttelijöiksi ja niiden iskät kuvaajiksi.

Mitä jos menisitte 100:nnen jakson kunniaksi ulos jonnekin nauhoittamaan?

Kiitos taas, ja kuulumisiin :)

29 helmikuuta, 2008 14:13  
Anonymous tjh sanoi...

Lapsuuden äänittelyistä. Tapahtui 80-luvun alussa ollessani lapsi. Isällä oli työn puolesta kannettava ääninauhuri. Sellainen todella kompakti ja moderni, parin kilogramman painoinen, C-kaseteilla ja isoilla D-paristoilla toimiva ihme, jossa oli erillinen mikrofoni. Sillä tuli tehtyä yhdet jos toisetkin kuunnelmat, joista on jäänyt mieleen maailmanmatkaaja. Hän seikkaili mm. Niagaran putouksilla, jotka muuten kuulostavat hämmästyttävän paljon samalta kuin pytyn vetäminen. Myöhemmälläkin iällä tuli äänittelyjä harrastettua ja samaan aiheeseen on tullut palattua monet kerrat, eikä se innostus oikein tahdo kuolla vieläkään.

04 maaliskuuta, 2008 11:17  
Anonymous tjh sanoi...

Sadannen podcastin sisällöstä. Ehdotan että ohjelman alussa voisi olla Naurispaja-tunnari, jonka jälkeen esittelette itsenne. ;) Voisitte olla ensimmäinen suomalainen podcast, joka ei tee sadannesta lähetyksestä numeroa. Tradition mukaisestihan ei ole kohteliasta kysyä ikää podcastilta.

07 maaliskuuta, 2008 14:15  
Anonymous erkka sanoi...

Voitteko vastustaa Kalatalous-Jussi -stringejä?

10 maaliskuuta, 2008 19:35  
Blogger Yoe sanoi...

Erkka: ymmärsin kysymyksesi niin, että pyydät meitä nousemaan barrikadeille vastustamaan merkkijonoja joissa mainitaan Kalatalous-Jussi. Aika penseää moinen ;)

11 maaliskuuta, 2008 01:17  
Anonymous erkka sanoi...

yoe: Heh, voihan sen noinkin tulkita :D

Naurispajalaiset: tässäpä kiinnostava asiajuttu

11 maaliskuuta, 2008 16:08  
Blogger Janne sanoi...

http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=1498694

11 maaliskuuta, 2008 20:56  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle