sunnuntaina, helmikuuta 03, 2008 19:30

Ympäristöhyväilyjä rupisella äänellä

Ollaan ruvella, pahoittelut siitä, mutta asian vuoksi kannattaa kuunnella.

Naurispaja podcast #95 3.2.2008 (48:16 44,1 MB)

suora linkki ohjelmaan >
rss-feed >

Aiheet:
- Pakastinstudiolta päivää
- Lumi toi onnen
- Palautteissa jälleen kaloista, mummoista ja Vänkyttäjistä
- Olkaa tarkkaavaisia, Liljat!
- Liljasoturit ja Eko-Pirkot levittämään oikeita valintoja
- EU:n ilmasto- ja energiapaketti Naurispajan kielellä osa 1
- Ilmastonmuutosta hillitsevistä toimista on muutakin hyötyä
- Esimerkkinä oleminen on tärkeää
- Miten tavoitteisiin pääsee, eli Joka-Liljan Vinkit osa 1: pysäytä turha sähkö, lisää kasviksia ruokavalioon, käytä julkisia kulkuneuvoja
- Nyt kun vähentää vähän, voidaan ehkä estää radikaali kurjuus tulevaisuudessa
- Oikeista valinnoista saa hyvän mielen
- Tulossa seuraavassa jaksossa -hanger

Linkit:
SulaPinta
EU:n ilmasto- ja energiapaketti
Ympäristöministeriön sivuilla

YLE:n ympäristöuutissivulla

WWF:n kanta

Suomen Luonnonsuojeluliiton kanta

HS: Raskas teollisuus pääsi helpolla

Matti Kankare Talouselämän kolumnissa


Viisi yksinkertaista tapaa säästää sähköä tietokoneella
HS: Tietokone syö sähköä kuin kiuas
Lisääjät.fi
Kulku.info

Muistakaahan taas pyöriä piirissä pienessä meidän kanssa, ja laittaa palautetta. :) Ja nauttikaa lumesta!

Tunnisteet: , , ,

7 Kommentit:

Anonymous Niinku, että tota noin sanoi...

Upeeta uusi jakso ja mielenkiintoisia juttuja mutta teillä oli selkeesti äänen kanssa jotain ongelmaa. Äänessä oli ärsyttävää särkymistä välillä.

04 helmikuuta, 2008 08:42  
Blogger Naurispaja sanoi...

Juu, kuten otsikkokin sanoo, asia oli tiedossa. Eli tuota tarkoitetaan, kun sanotaan, että "ääni on ruvella". Pahoittelumme ikävästä työtapaturmasta.

04 helmikuuta, 2008 09:31  
Anonymous yrjö sanoi...

On olemassa jatkojohto 'bokseja' joissa on master/slave rakenne, eli kun esim. pc on master osassa ja sen sammuttaa niin vekotin sammuttaa virrat kaikista slave osiin kytketyistä laitteista 'monitori, printteri,adsl-modeemi,...'

tai sitten hankkii sellaisen jatkojohdon jossa on katkaisin nappula, siit vaan naps ja vekottimet sammuu kaikki kerralla ;)

05 helmikuuta, 2008 07:17  
Anonymous eeppo sanoi...

Kivan informatiivinen jakso oli teillä, kiitos siitä. Laitoin meidän toimistolla kaikille tiedoksi tuon sähkönkulutusvinkkilistan.

Keep up the good work!

06 helmikuuta, 2008 10:01  
Blogger Tuija sanoi...

Kuuntelin sunnuntain Hesarin rapistelun lomassa, sen verran hiljaiselta että äänenlaatuongelmat saattoi korvissaan kuvitella nostalgiseksi ularadion rätinäksi.

Hilpeä välipala oli tuo aikamerkki, joka muistutti lopettamaan lähetyksen ja jatkamaan ruuanlaittoa. Hih! Pakastinstudiossa arki ei ole kaukana.

Olipas sisällöltään miellyttävän tasapainoinen jakso, kivan konkreettisia noi sähkönsäästövinkit - kahden nörtin taloudessa kun on yllättävän paljon tuota vimpainta .
Keskustelunne EU:n energia- ja ilmastopaketistakin jätti enempi voimaantuneen kuin voimattoman olon, vaikka itseltä todennäköisesti jää alkuperäsilähteisiin perehtymättä.

Sula Pinta - ohjelman 2. tuotantokausi on tosiaan nyt kuusi viikkoa tuutannut jaksoja putkeen, mutta hengähdystauko on luvassa kun seuraava jakso, #20, nauhoitetaan vasta 22.2. Silloin asiaa tekoälystä ja chatboteista erikoistähtivieraamme Leena Saarisen kanssa.

10 helmikuuta, 2008 14:01  
Anonymous tjh sanoi...

Nokian symbiaattinen toimitusjohtaja Kallasvuo esitteli tiistaina Mobile World Congressissa porkkanoista, Nokian vesijohtovedestä ja Olkiluodon kakkosreaktorin ylijäämäuraanista valmistettua prototyyppipuhelinta, joka markkinoille päästyään räjäyttäisi ekologisten kännyköiden markkinat ja pesisi kilpailijat ällikkämehulla.

4G-yhteyksillä ja peruutuskameralla varustettu superhärveli käyttää akkunsa varaamiseen suodattamiaan epäpuhtauksia parantaen siten saastunutta kaupunki-ilmaa ja pelastaen maailman kasvihuoneilmiöltä. Viikonloppuisin puhelin vie lapset harrastuksiin ja hieroo omistajansa kipeytyneitä hartioita. Ulkoisesti puhelin näyttää pörröiseltä kissanpennulta. Nokia ei tuotekehityksen tässä vaiheessa julkaise tarkempia saatavuus- tai hintatietoja.

12 helmikuuta, 2008 16:05  
Anonymous tjh sanoi...

Jaksossa numero 76 keskusteltiin modulaarisista kengistä ja kommenteissa muuan anonyymi visioi itse lämmitysenergiansa kehittävistä talvikengistä.

Jos vain vielä saisimme jostakin talven ja kävelylaturin, voisimme tehdä haaveesta totta. Talvitakin vuoren lämpövastuksille energiaa tuottaisi tietenkin nanokangas.

14 helmikuuta, 2008 15:40  

Lähetä kommentti

Linkattu muualta:

Luo linkki

<< Etusivulle