perjantaina, maaliskuuta 21, 2008 11:10

Sadas jakso

Naurispaja näkee tulevaisuuteen.

Naurispaja podcast #100 20.3.2008 (1:00:45 55,6 MB)

suora linkki ohjelmaan >
rss-feed >

Mitä kuuluu?
- Kakkua
- Paras kampaamo Tampereella. Asiaa emulgoinnista sekä värien näkemisestä.

PALAUTTEET
- Niinkulta seksuaalikasvatuksesta positiivista palautetta
- Yoelta ympäristöuutisoinnista, videokameroista, Japanin pillerikiintiöistä ja hormonikaloista
- Kalatalous-Jussi on otettu, koska pääsi naisten stringeihin ja mainitsee Jamie Oliver:in podcastin
- Jannen linkkivinkki: pitkänmatkan juoksija jättää Pekingin olympiamaratonin väliin

ENNUSTUKSIA
- Np kertoo tulevista asioista paria kuukautta etukäteen
- Tädin kanssa messuilla, jossa paljastui asioita yliluonnollisista kyvyistä ja hyvistä hivenaineista
- Virban vedenetsintäkyvyt ja suosikkihörhötarina

PALAUTTEET
- Hannun palaute yritysten vastuista ja jatkokeskustelua
- Juha-Matin linkkivinkki hiihtolomailun suurista ympäristövaikutuksista ja keskustelua ekologisemmista valinnoista
- Vihreän polun positiivinen kierre
- Liika on liikaa kaikilla sektoreilla yhteiskunnassamme. Kohtuullisuus on välttämätöntä. Plan B 3.0 (Lester R. Brown).
- Hanken allekirjoitti YK:n vastuullisen kaupallisen koulutuksen periaatteet

LOPPUKYSELY KUUNTELIJOILLE ja lopetushorinat
- Minne Naurispaja voisi mennä?
- Huulenheitto
- Striimijärjestelyjä
- Videosta ja tiedoston oudosta käyttäytymisestä
- Liljat kukkivat myös pääsiäisenä, eläköön Liljat!


" Socialism failed because it couldn't tell the economic truth; capitalism may fail because it couldn't tell the ecological truth."
- Lester Brown

Linkit
Parturi-kampaamo Place
Maratoonari jättää Pekingin olympiamaratonin väliin (hs.fi)
Hiihtoloman ympäristövaikutukset suuria (kuningaskuluttaja.yle.fi)
Äitimaa messut

Hyvää ja rauhallista pääsiäistä kaikille!

Tunnisteet: , , , , , ,

8 Kommentit:

Blogger kativaan sanoi...

Kannatan lämpimästi kökkökontrollin vastustamista, eli totanini jatkukoon!

Muistanko väärin, että jaksossa ysiysi lupailitte tai ainakin harkitsitte, että sadannessa jaksossa kertaisitte liljuuden periaatteet niin että me uudemmat kuulijat päästäis kärryille ilman kaikkien jaksojen kuuntelemista. No, oma vika etten ehtinyt ysiysiä kommentoimaan ja tätä ääneen kannattamaan.

Onnea uuteen studioon!

23 maaliskuuta, 2008 13:57  
Anonymous Kalatalous-Jussi sanoi...

Näköjään meillä on jonkin sortin yhteys ylemmällä tasolla... Kalatalous-Jussi nimittäin on luonut samankaltaisia ajatuksia itsekin juurikin näistä samoista asioista ravintoon ja kulutukseen yleensä liittyen.

Ravinnon käyttö heräsi mielessäni joskus viitisen vuotta sitten, kun aloittelin opintojani. Urheilijalle proteiinin saanti on elintärkeää ja mistäpä sitä muualta helpoimmin saisi kuin lihasta. Kuitenkin toisaalta lihankasvatuksen taakka ympäristölle on tiedossa ja tästä ristiriidasta heräsi Kalatalouden aivoissa mielenkiinto siihen, miten olisi mahdollista yhdistää ympäristötietoisuus ja välttämätön ravitsemus (siis urheilijan erikoistarpeet täyttävä).

Näinpä Kalatalous on kehitellyt pikkuhiljaa tapaa luontevaan kasvis- ja lihansyönnin yhdistämiseen. Suurin ongelma on se, että maitotuotteilla on edelleen suuri rooli "KalatalousScheemassa". Kertokaa nuorelle miehelle, miten täytetään maitotuotteiden muodostama osa urheilijan ruokapöydässä? Onko olemassa tapaa? Kuinka kuormittavaa maitotuotteiden jatkuva nauttiminen on?

Lihansyönti on jo saatu vähemmälle. Noin kaksi kolmasosaa ravinnosta on mahdollista saada kasviperäisistä lähteistä ideaaliolosuhteissa. Toki muutama valmennettava edelleen haraa vastaan, kuulemma liha vain maistuu niin hyvälle. Annettakoon heille anteeksi, he eivät tiedä, mitä tekevät.

Siis: Muutama papuresepti, joka ei maistuisi kasvistuoalle, olisi poikaa...

25 maaliskuuta, 2008 12:06  
Anonymous eeppo sanoi...

Onnea sadannen jakson johdosta!
Ei haittaa mainokset, jos se vain mahdollistaa shown jatkumisen =)

25 maaliskuuta, 2008 13:40  
Blogger Yoe sanoi...

Onnea vaan sadannen jakson rajapyykin ylittymisestä! Komppaan Eeppoa, että ei haittaa mainokset, mielellään niitä kuuntelee jos sillä Naurispaja pysyy ilmassa:)

Neuvoa kaipaisin: olen nyt mennyt tekemään sellaisen ympäristösynnin että annoin periksi perhe-ikävälle ja ostin menopaluun Helsinkiin. Työpaikan ilmastonmuutosskeptikko -pomo siitä heti riemuamaan, että katsos nyt, pata kattilaa soimaa, elä sä tuu kertoo meille että sulkekaa tietokoneet yöksi kun kerta itteki lennät lentokoneella. Totta onkin, että Tokio-Helsinki-Tokio -lento tuottaa lähes kahden tonnin verran hiilidioksidia... vastasin sitten että hmm taidattepa olla oikeassa, pitänee harkita että säästän energiaa jättämällä käyttämättä sen paluulennon.


... mutta vakavammin: näitähän on näitä carbon offset-systeemeitä, jonne voi muutaman kympin maksaa ja se raha sitten menisi johonkin joka toisaalla vähentäisi vastaavasti hiilidioksidipäästöjä.

Onko Naurispajan tietotoimistolla antaa ohjetta, että 1) onko carbon-offsettien maksaminen hyödyllistä ja 2) mihin noista kaikista lukemattomista googlesta löytyvistä yrityksistä olisi luotettavia ja tekisivät sen mitä lupaavat? (Näkisin maailman yksinkertaisimmaksi huijaukseksi sivun, jossa otetaan vaikka PayPal-maksuna rahaa ja luvataan sit vaik kastella jotain koivuja ens kesänä jossain siitä hyvästä...)

26 maaliskuuta, 2008 07:20  
Anonymous erkka sanoi...

Minä vinkkaan taas aurinkopaneeleista. Miltä kuulostaisi aurinkopaneelimaali? Hyvältä ainakin minun korvaani...

27 maaliskuuta, 2008 17:44  
Blogger henrik sanoi...

Minäkään en ole koskaan ymmärtänyt tuota "paremman väen" kerran vuodessa etelään periaatetta. Se on ihan järjetöntä kerskakulutusta, ei pelkästään ympäristön takia vaan myös rahan. Minusta 3-4 vuoden väleinkin on aika usein. Niin turhaa rahan vessanpönttöön heittämistä että antaisivat mielummin vaikka hyväntekeväisyyteen. Sitten jos oikeasti täällä pohjoisessa on niin kamala olla talvella, niin voihan sitä hankkia töitä ulkomailta ja muuttaa sinne. Enkä tällä tarkoita mitään "olkaa iloisia tai häipykää"-tyyppistä yksisilmäistä pelleilyä vaan tunnenkin useita ihmisiä jotka ovat ulkomaille siirtyneet.

Minä olen viimeisen kymmenen vuoden aikana tehnyt lentomatkan yhden ainoan kerran, Pariisiin. Silloinkin työasioissa. Mitä muuten siihen tulee niin eniten peiliin voisi katsoa nämä meidän europarlamentaarikkomme, jotka käyttävät Helsinki-Bryssel-lentoja samanlaisella rutiinilla kuin minä Pukkila-Porvoo-bussia. Jenkeissä tämä taitaa olla vielä tyypillisempää että lentämällä tehdään rutiininomaisesti työmatkoja. Onhan siellä tietysti välimatkat hieman toiset, mutta silti.

28 maaliskuuta, 2008 12:47  
Blogger Yoe sanoi...

Työmatkamatkustaminen toistaiseksi on valitettavasti jossain määrin pakollista eikä siitä mielestäni voi oikeen noita MEPpejä syyttää, luulen että heitä itseäänkään ei se alituinen ramppaaminen enää nappaa.

Lääkkeeksi ehdotan virtuaalisten kommunikaatioväylien kehitystä... ;)

Matkailu avartaa. En haluais kuulostaa ylemmyydentuntoiselta kosmopoliitilta, mutta ihan aikuisten oikeasti ihmiselle on hyvä käydä kotimaan ulkopuolella, myös vähän kauempana, näkemässä millaista todellisuus on omien kuvioiden ulkopuolella. "Afrikan nälkäänäkevät lapset" muuttuu yhtäkkiä aika paljon konkreettisemmaksi käsitteeksi kun ne kohtaa katselemassa kun syöt aamiaistasi. Länsimaalaiselle ihmiselle suosittelisin lähes-pakollista muutaman kuukauden oleskelua Aasiassa, niin haihtuu käsitys ihmiskulttuurin jenkkipainotteisuudesta. Näkeehän norsuja televisiossakin, mutta mistä lapsi tietää ettei ne ole CGItä?

Kanarian tai Thaimaan turistiresorteissa tietenkään ei välttämättä pääse edes syömään oikeasti eksoottista ruokaa... mutta "parempaa väkeä" ei massaturismista voi syyttää, truu eliit sitisen patikoi lomallaan Parana:n kosteikoilla tai kalliokiipeilee Huippuvuorilla.

Täytyy kyllä myöntää, että kateellisena katselen niitä jotka vuosittain lomailevat lämpimissä ja uusissa paikoissa - omat lomat ja liikenevät rahat kun kuluu siihen, että matkustaa lepolomalle Helsinkiin! Jee! Viimeksi on ollut ulkomaanlomamatkalla 2002, ja nomadisieluni kärsii.

01 huhtikuuta, 2008 07:15  
Blogger Juha Keskinen sanoi...

Ei vaikuta minun naurispajan kuunteluun yhtään podshow mainokset... Antaa palaa vaan podshowlle :-)Oho nyt on tullut pari jaksoa missattua, mutta kuunnellaan. Nyt menen tässä sadannessa jaksossa.

Mpeg4 (h.264) voisi olla ihan ok video podcastille. Silloin hyvässä lykyssä minun Nokian hieno Communicator e90 osaisi soittaa niitä :-) ja ne se formaatti osaa tehokkaammin pakata hyvällä kuvanlaadulla. xvid voisi kans ola vaihtoehto. Mutta tuota ekaa suosittelen.

16 toukokuuta, 2008 23:36  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle