perjantaina, heinäkuuta 13, 2007 19:37

Perjantaina 13. päivä

13. päivä ja perjantai uhkaa epäonnistua alkuunsa, mutta Naurispaja taistelee voiton puolelle.

Naurispaja podcast #74 13.7.2007 (40:22 36,9MB)

suora linkki ohjelmaan >
rss-feed >

"Asiat":
- epäonnen päivä ja katastrofin ainekset
- pajassa talkoiltu ruokahuoltoa ja käsitehty patalappuja
- "palveleva" Gigantti
- Irma-kauppojen kiva kassaidis
- kuuntelijakyselyn tulokset ja muita kommentteja
- Int2000.net antoi lisää tilaa yllärinä, KIITOS!
- työrytmi ja nanorobotti -idean jatkokehittely äityy feissarisuojaksi
- fotosynteesin ja sinilevän mahdollisuudet
- geenimanipuloitu rehu valtaa markkinoita
- iltasuunnitelmissa festarointia
- taukoa taas luvassa, mutta vain hetkeksi

Linkkejä:
Int2000.net
HS: LSO Foods aloitti GM-rehusoijan tuonnin
Mia Darling
Tammerfest

Osallistu keskusteluun ja heitä kommenttisi käsitellyistä tai muista aiheista. Hiphei!

6 Kommentit:

Anonymous Happosade sanoi...

Hehhe,
Eilen olin Irmassa, eli nyt Tanskassa.

15 heinäkuuta, 2007 10:20  
Anonymous Tuija sanoi...

Mielialan ja vireystilan biotunnistin kytkettynä puhelimen vaimentajaan voisi olla tosi kiinnostava työkalu :) Eri asia, kuinka tarkoituksenmukaista sisääntulevan kommunikaation blokkaaminen sen perusteella olisi, tilanteethan vaihtelevat. Jonkin tosi tärkeän puhelun haluaisin vastaanottaa flown keskeytymisen uhallakin - mutta mistä puhelin tietää onko tulossa tärkeä soitto vai ei. Toki profiileihin jo nyt voi laittaa vipit, mutta mitä jos se tärkeä puhelu olisikin tulossa jostain tuntemattomasta numerosta. Hmm.

Sattumoisin Sula Pinta #004:ssa mietittiin sellasta, että saisiko omista fyysisistä indikaattoreista erilaisia fiidejä erilaisiin käyttötarkoituksiin - sitähän voisi käyttää vaikka juuri tällaiseen.

Feissareidenkarkotin ja pummipelätin olisivat varmaan kaikilla koko ajan käytössä - nythän vielä meihin iskostettu yleiskohteliaisuus ja hyvät tavat estävät jyräämästä suoraan päälle ja ohi sanomatta mitään. En osaa kuvitella tilannetta, jossa kytkisin puhuttelumarkkinoijien kutsun päälle: "tulkaa oi jehovat, nyt haluan puhua kanssanne uskosta!".

16 heinäkuuta, 2007 11:15  
Anonymous Anonyymi sanoi...

Tuija puhuu asiaa.

Itse olen selvinnyt feissareista, joita työmatkani varrella on "riittävästi", siten että MINÄ olen se joka avaa suunsa ensimmäisenä. Napakka "ei, kiitos" ennen kuin mitään täkyä aletaan syöttämään, saa kansion pitelijän perääntymään nopeasti, usein tosin kuulee ihan mukavan hyvän päivän toivotuksen perään.

Pummeista selviää myös helposti, kun ei välitä ollenkaan, tai sanoo ei. Kysyvät tietenkin normaalisti tyyliin "olisiko sinulla" ja onhan minulla, mutta näiden pummien ongelmat eivät ole rahalla, ainakaan parilla kolikolla, ratkaistavissa. Häirikköjuopot on sitten eri lukunsa. Olen selvinnyt niistä enimmäkseen olemalla hiljaa, vaihtamalla paikkaa tai kun tilanne on mennyt riittävän pitkälle, käyttämällä _PALJON_ ääntä. Ihmisiltä vain valitettavasti puuttuu pelisilmää ja yhteishenkeä auttaa tilanteissa joissa jotakuta häiriköidään. Ollaan olevinaan huomaamatta.

Ryhdyn SecondLife pummiksi. "Hei, oisko sulla heittää yks Lindeni? Pitäis ostaa uus tukka."

16 heinäkuuta, 2007 12:57  
Anonymous Anonyymi sanoi...

Hirppis ja Virba,
tulkaa pian
ta-kai-sin!

24 heinäkuuta, 2007 04:27  
Anonymous mace sanoi...

Omassa elinpiirissäni, erityisesti työpaikkani läheisyydessä pyörii feissareita tosi paljon, siinä Helsingin rautatieaseman ympäristössä. Itselläni ei niistä ole yleensä haittaa, koska ajan aina pyörällä. Eivät käy pysäyttelemään, päinvastoin moikkailemme puolin ja toisin kun lienemme "samanhenkisiä" ja näen niitä samoja feissareita toistuvasti.

Juokseminen toimii myös.

Mutta jos miettii että liikkuisi pyörällä tai juosten sitä varten ettei joutuisi feissarin kohteeksi, niin kyllä siitä on kaukana kaupunkiviihtyvyys. Feissarit eivät tietenkään ole vaarallisia, joten varsinaisesta pelosta ei ole kysymys mutta hieman samasta kuitenkin; siitä että pitää olla koko ajan kadulla valmis puolustamaan itseään.

Kun niitä feissareita on kuitenkin aika rajallinen määrä, niin se toimii myös että kieltäytyy jollain mieleenjäävällä tavalla vaikkapa huumorin keinoin niin ne ehkä muistavat sitten seuraavankin kerran vaikka tietenkin niidenkin reviirillä liikkuu kymmeniätuhansia ihmisiä päivittäin.

Itselläni on muutama tuttu jotka toimivat feissaajina, pitääkin kysellä hieman niiden näkemystä asiaan ettei jää vallan yksipuoliseksi tämä asian käsittely. Ehkä innostuvat kuuntelemaan Naurispajaakin ja itse kommentoimaan tänne blogiin ;)

Yleensä muunlaiset häiriköt eivät minua häiriköi, tai jos häiriköivätkin niin tunnun yleensä kuuluvan siihen hyvien tyyppien kerhoon jolle ei varsinaisesti auota. Tämä on kyseenalainen kunnia, mutta kieltämättä varsin käytännöllinen.

Rahaa pummiville en anna, erästä poikkeusta lukuunottamatta. Mutta se onkin jonkinlainen tuttu. Muutaman kerran kun on joku tullut pummimaan fyrkkaa ruokaan, olen sanonut että noh lähetäämpä ostamaan kaupasta sulle hieman ruokaa tai kaivellut taskusta pähkinöitä, karkkia tm. eväitä mitä nyt on sattunut olemana, niin jo on äkkiä mieli muuttunut. Hauskaa kun pummit kiusaantuvat tyrkytyksistäni! :) Vaikka tosi harvoin kukaan rahaa Stadissa pummaa, ei ainakaan minun kohdalleni osu useinkaan. No tällä "kaudella" on ilmaantunut pari oikeaa kerjäläistä, joilla on joku lappu jossa lukee kuinka niiden lapset on nälkäsiä ja ne on treenannut surullista ilmettä. En ole vielä tullut kokeilleeksi mitä ne sanoisivat jos antaisin ruokaa.

Häirikkökeskusteluhan jatkuu seuraavassa Naurispajan jaksossa #75.

Se 1% GM-toleranssi luomussa kuulostaa tosiaan oudolta. Pitääkö GM:n silti olla luomua? Eli jos on GM-lajike vaikkapa ohraa, niin pitääköhän se kasvattaa ilman keinotekoisia lannoitteita, vai saako tuo 1% olla ihan mitä sattuu.

Kuuntelin muuten jaksot #74 ja #75 pyöräilymatkallani Lohjalta Helsinkiin. Kiitos matkaseurasta ;)

29 heinäkuuta, 2007 22:56  
Anonymous AiR sanoi...

Hei,
Pitipä nyt käydä sanomassa kommentteihin heipä hei, kun teidän surullisenkuuluisa "laaja käyttäjätutkimus"
osoitti, että aktiivisuus kuulijoiden suunnalta on hieman vaisuhkoa. Useammat podcastaajat sanovat, että
ohjelmien tekijöiden ainoa ns. palkka on kuulijoiden palaute.

Kyllä teitä kuunnellaan, vaikkei aina kommentoidakkaan. Keep 'em coming! ;)

30 heinäkuuta, 2007 16:00  

Lähetä kommentti

Linkattu muualta:

Luo linkki

<< Etusivulle