tiistaina, heinäkuuta 24, 2007 12:18

Kaupunkipelot ja esiintymiskammoiset viihdetaiteilijat

Heinäisen heinäkuun riittoisa jakso NP:n studiosta käsittelee pelkoja ja illan huumassa syntyneitä ideoita ja niiden katoamisia. Kofeiinilla oli osuutta asiaan.

Naurispaja podcast #75 23.7.2007 (57:20 52,4MB)

suora linkki ohjelmaan >
rss-feed >

Aiheet:
- Tipahteluista
- Paluu työmaalle ja aamuherätykset
- Palautteen purkuhetki
- Häirikköjen kohtaaminen, kanssaihmisistä huolenpito, skidien kasvattaminen, kaupunkipelot ja pakeneminen
- Radio Verso tuli takaisin entistä ehompana!
- Podcasthakemisto.net julkaistu!
- Esiintymiskammoinen stara Pori Jazzissa
- Esiintymiskammoiset taiteilijat yleinen ilmiö
- Henkinen koti: Koli
- Muistiinpanot: ytimekkyys ja ymmärtäminen
- Sanelukoneista oli moneksi: absurdit dialogit sekä elämää suuremmat haastattelut ja esiitymiset
- Opiskeluaikojen muistelua, huokailua ja kikatusta

Radioverso.org
Podcasthakemisto.net
Sly and the Family Stone
India.Arie

Te tiedätte kyllä mitä tehdä: blogin kommenttilaatikko, naurispaja [a] gmail.com ja MyChingo. Tykkäystä! :)

5 Kommentit:

Blogger henrik sanoi...

Puhuitte e-paperista. Kovin juttu alalla taitaa tällä hetkellä olla tuo värkki:
http://www.learningcenter.sony.us/assets/itpd/reader/

Siinä ei ole perinteistä ruutua, joten se ei rasita samalla tavalla silmiä. Eikä akkukaan kulu kuin sivuja kääntäessä. Kuulemma varsin oiva värkki. En ole vain suomessa nähnyt myytävän.

25 heinäkuuta, 2007 15:12  
Anonymous Anonyymi sanoi...

Hienoa ohjelmaa. Tällä kertaa ei edes pahasti horjahdeltu aiheesta toiseen, vaan alun juoppojutuista päästiin sujuvasti parin aasinsillan kautta loppuohjelman juoppojuttuihin. Selvisipähän lopultakin mistä Naurispajan juuret juontaa! Näitä juttuja on harjoiteltu vuosikaudet Sanyon nauhureilla. Ties vaikka osa Naurispajan ohjelmasegmenteistä olisi uusintoja riemukkailta opiskeluvuosilta?

Hykerryttävän ilahduttavan lämpöisiä teidän ohjelmat. Kiitos. *niiaus ja pokkaus*

25 heinäkuuta, 2007 19:28  
Anonymous mace sanoi...

@Henrik: Minä en kyllä luota mihinkään Sonyn laitteisiin joissa on pienintäkään vaaraa että käyttävät jotain Sonyn omaa datantallennusmuotoa. Mielenkiintoinen laite sinänsä, mutta Sonyyn en valitettavasti aio ilman laajaa taustatutkimusta luottaa. :(

Niistä häiriköistä ja niiden kohtaamisesta olen samaa mieltä kuin varmasti suurin osa ihmisistä, eli väliin pitää mennä. Tosi hyvää asiaa oli se, kun NP:ssä todettiin että kasvatuksessa on sellasia piirteitä että turpiin saanut on itse sitä kerjännyt menemällä väliin. Asiaa!

Feissareiden ja pummien kohtaamisesta kirjoitin aiemman jakson #74 kommentteihin.

Itselläni oli suuri sankaruusfiilis Oululaisessa pankissa tänä kesänä kun pari semmoista 40-50 vuotiasta kesäjuoppoa häiriköivät. Kundit eivät sinänsä olleet mitenkään vaarallisen oloisia, mutta päissään olivat olleet ilmeisesti jo pidempään. Siinä oli ehkä 20 ihmistä tuijottelemassa vuoronumerotaulua, kun toinen näistä kundeista keksi takaansa sellaisen nuorikon jolle koki asiakseen käydä juttelemaan. Ei siinä sinänsä tietenkään mitään, mutta sen näki heti ja kauas että mimmin mielestä tämä oli varsin epämiellyttävä asiaintila. Tuo kundi yritti jotain juttu siinä leipoa, että no mitäs tyttö ja niin edelleen. Toinen kundi sitä yritti toppuutella, että annahan olla tai lennetään pihalle. Nordean nuori vaksi tulikin siihen kundien lähettyville vähäksi aikaa osoittamaan auktoriteettia kuten vakseilla on tapana.

No vaksin sitten kohtapuolin poistuttua tuo kundi alkoi heittämään sille mimmille sitä "hei enmä mitään pahaa tarkoittanut" ja että "olet ihan mun tyttären näköinen" ja niin edelleen. Tää on kaikki niin kliseetä ettei voi uskoa, varmaan kaikki olette nähneet vastaavaa!

Pankkisalin muut asiakkaat olivat tilanteesta huvittuneita mutta tietenkin paheksuivat.

No olisiko sitä vielä kestänyt minuutin sen vaksin lähdön jälkeen, niin meikältä paloi hihat. Suurena sankarina menin väliin, kyllä se mimmi-rukka sen oloisesti pyöri siinä tuolissaan. Ei raukka ymmärtänyt edes vaihtaa paikkaa veke siitä niiden juoppojen takaa. Istuin sen viereen jolloin kundien rintamasuunta kääntyi välittömästi eteenpäin. Annoin mimmille oman vuoronumeroni ja kävin juttelemaan sille niitä näitä. Se jalan vipatus lopput ja muutenkin osoitti heti rauhoittumisen merkkejä, joka tietenkin oli tarkoitukseni. Oli juuri päässyt YO:ksi ja oli nostamassa stipendiään ja jotain... Taisin kerätä sen salin sankari-pisteet aika suvereenisti, erityisesti vanhemmilta rouvashenkilöiltä.

Kävi siinä jo itteäkin hieman nolottamaan kun "setänä" kävin varovasti kasvattamaan sitä mimmiä että jos tulee tollasia tilanteita niin vaiha ihmeessä vaikka paikkaa jos et kehtaa käydä ärähtämään häiriköitä vastaan. Ei sellasta juoppojen örvellystä tarvi kenenkään kuunnella. Ajattelin kuitenkin että hyvä että sille joku sanoo niin että se voi ite vaikuttaa elämäänsä eikä tarvi niellä mitä muut tarjoaa.

Tilanne meni sitten hyvin, ne kundit siinä muutaman kerran vielä yritti mutta sain ne mahtikatseellani }8-[ lopettamaan. Se nuorekko hoiti pankki-asiansa ilmeisen onnistuneesti ja lähti, vilkutti vielä ikkunasta kiitokset ja minä jäin hänen vuoronumeronsa kanssa pankkiin. Kesälomalainen, mikäs kiire minulla...?

Joo tuollainen arjen sankaritarina. Tulihan kerrottua täälläkin aika pitkän kaavan mukaan ja kuin olisin suurikin sankari, mutta sitä vaan, että menkää ihmiset ihmeessä väliin!

Minua ainakin jää kaivelemaan jos en puutu asiaan, kuten valitettavan usein käy :( Kaipa sitä oppii itsekin, kun kerran on asiaan puuttunut niin seuraavan kerran asiaan puuttuu helpommin.

29 heinäkuuta, 2007 23:35  
Anonymous Jaska sanoi...

Minulta on jäänyt muutan NP kuuntelematta tässä välillä ja olin jo unohtanut, kuinka hyviä te olette!
Tätä jaksoa kuunnellessa sai ainakin nauraa mukana! =)

Tykkään muuten kovasti tuosta teidän alkutunnarista. Onko ihan itse tehty? On myös mukavaa kun Hirppis on vasemmalla ja Virba oikealla. Luo kivasti tunelmaa.. tai jotain..

30 heinäkuuta, 2007 12:08  
Anonymous Anonyymi sanoi...

macelle: Aivan mahtavaa! Hatunnosto sinulle tuosta väliinmenosta. Todella hienosti tehty. Yleensä nuo taitaa mennä niin päin että itselle ja autettavalle tulee hyvä mieli, eikä suinkaan niin kuin pelotellaan että "puukosta tulee samantien".

30 heinäkuuta, 2007 16:17  

Lähetä kommentti

Linkattu muualta:

Luo linkki

<< Etusivulle