maanantaina, lokakuuta 23, 2006 08:28

Roudariakrobatiaa, vientivetureita ja kestävä tanssiklubi

Ekotehokas business- ja viihdejakso.

Naurispaja podcast #49 22.10.2006 (30,1 MB)

suora linkki ohjelmaan >
rss-feed >

Kaleva, Tampere

Jakso sisältää seuraavia asioita:

- Rokkikeikalla kohtaa monipuolista viihdettä, kuten bussissakin
- Tekes etsii ekotehokasta kokonaisratkaisua
- Sustainable Dance Club in Rotterdam
- Kävelyväylät tungoksessa; sattumaa vai kohtalon oikkuja?
- Huomio podcastaajat!
- Mac-corner!
- Tietotekniikan kemikaalit - haitallisia ympäristölle ja siten myös ihmiselle
- Reilun Kaupan kaksi viikkoa ja jatkuva panostus
- Virba kalakaupoilla
- Lapsellisuuksia

Linkit lähteille:
Tekes tunnustelee ekotehokkaita kyliä (ITviikko)
Kestävän kehityksen mukainen yöklubi Hollannista: Sustainable dance club
I love my mac. I just wish it came in green.
Toxins in your TV, poisons in your PC? Consumer product toxic test.
Eri elektroniikkavalmistajien sijoittuminen ekologisuusmittarissa
Reilun Kaupan viikot

"Science may have found a cure for most evils; but it has found no remedy for the worst of them all - the apathy of human beings."
Helen Keller, (My Religion, 1927)

Kommentoikaa, kommentoikaa ja kommentoikaa. Mikään ei tee meitä niin iloiseksi, kuin kommentit. :)

9 Kommentit:

Anonymous laboratoriokokeilu sanoi...

Kuuntelin juuri ensimmäisen jaksoni naurispajaa. Käsittelitte varsin mieleisiä asioita, joten aion ladata ohjelmaa vastaisuudessakin, joten älkää lopettako pliis. :) Rotterdamin sustainable clubi vaikutti hyvältä yritykseltä, varsinkin green roofinsa osalta. Niillä voi olla varsin suuri merkitys tulevaisuuden suurkaupungeissa. Suosittelisin tutustumaan esimerkiksi Chicagon nykyiseen linjaukseen, vihreät katot ovat kaupungin hallinnonkin mieleen.
http://www.cityofchicago.org/Environment/

PS. Syökää lisää karkkia ohjelman aikana. :)

23 lokakuuta, 2006 19:59  
Anonymous Jussi sanoi...

Missä se arkisto muka on? Varmaan jossakin ihan yhden napinpainalluksen päässä, mutta kun ei löyä.

24 lokakuuta, 2006 13:06  
Blogger virba sanoi...

Hienoa saada uusia kuulijoita, tervetuloa!! :)
Viherkatoista meillä on tulossa oikein spesiaalilähetys, kunhan saadaan aikataulut sovitettua, ja otamme Chicagon mallin mukaan siihen. Kiitti vinkistä!

Me ollaan muuten syöty ohjelmissa varmaan kaikkea paitsi "oikeaa ruokaa", ehkä sekin tehdään joku päivä. Ah sitä maiskutuksen määrää... :)

Lisäsin linkin arkiston puolikkaaseen tuonne oikean reunan palkkiin (linkki löytyy myös jakson #47 show noteseista). Häpeillen ollaan yritetty piilottaa sitä. :) Katsotaan kuinka kauan me kehdataan pitää sitä vielä auki... heh.

24 lokakuuta, 2006 14:40  
Anonymous Kala-Jussi sanoi...

Minutpa löytää nyt frapper mapistaki. Vähän tosin päälekkäin muutaman muun kans, mutta silti...

24 lokakuuta, 2006 20:57  
Anonymous ScHezuS sanoi...

Hihii!! Hienoa! Mac -corneri on livahtanut jo Naukkisten pajaanniin. Näin se vaan käy.

Hyvää asiaa ja harmi, että muutoin niin mainio Apple ei ole aivan kärjessä vihreän ajatuksen osalta. Tosin sanottakoon nyt, kun se jäi ohjelmassanne toteamatta, että Apple on vetänyt lukuisia tuotteitaan markkinoilta viimeaikoina (EU:Ssa) juurikin haitallisten kemikaalien lainsäädännön takia. Esim. iSight -web kamera, Airport Extreme wlan -tukiasema jne. ovat myyntikiellossa EU:ssa. Muualta maailmasta niitä kai saa, mutta hyvä sentään edes tämä.

Pitääpäs käydä tuolla vihreän mäkin apajilla vähän tsekkaamassa tilannetta.

Mulla oli tietty jotain muutakin kommentoitavaa jälleen, mutta en ny muista kun kuuntelin lähetyksen yöllä...nukkuessani..tai no lähes. Mutta sen muistan, että hyvä se taas oli. Se turbaanipäinen roudari mahtaa olla kurko! Sairaan notkee. Jos mun jalka nousis silleen, niin varmasti tekisin podcastia aina jalka esim. ikkunaverhon kannattimilla tukea ottaen. :-D

Laboratooriokokeilulle sanottakoon, että ei noi Lliljat mitään lopeta. Kunhan paasaavat. Mediatemppu koko juttu :-) Ne on niin suosittuja, että kuulijathan menis lakkoon ja jumiin ja vaikka mihin semmosesta. Ei. Ei ja Ei. Melkoisia mainostemppulijoita ovat vaan :-)

Peace ja Nauris kaikille!

25 lokakuuta, 2006 15:43  
Anonymous Kala-Jussi sanoi...

http://www2.te-keskus.fi/new/lap/Maaseutuosaston%20uutiskirjeet/1_2005/lohenkalastus.htm

Tällainen on jäänyt laittamatta, vaikka tarkotus onkin ollut.

Ja sanokaahan, tytöt, mistä johtuu nämä VTT:n tutkimuksen tulokset siitä, että biopolttoaineitten käyttö voi jopa lisätä kasvihuonekaasuja. Kuulin uutisen radiosta ihan ohimennen enkä osaa nyt sen kummemmin sanoa, mistä lisätietoa saa. Jos teillä on tietoa, valottakaa asiaa ihmeessä.

25 lokakuuta, 2006 19:24  
Blogger virba sanoi...

Joo, tästä täytyy puhua seuraavassa lähetyksessä. Mä ymmärsin, että tutkimuksessa oli lähdetty oletuksesta, että peltopinta-alaa täytyy lisätä, ja että teknologia säilyy ennallaan, mikä osaltaan ehkä vääristää tuloksia. Mutta pitää tarkemmin kyllä perehtyä.

Niin ja oli miten vaan, vain kulutuksen vähentämisellä päästään oikeisiin tuloksiin. Yksin teknologian kehittymiseen luottava "Amerikan malli" ei ole tehokas eikä oikea tapa, aina samalla pitää kulutustakin vähentää.

26 lokakuuta, 2006 10:24  
Anonymous Kala-Jussi sanoi...

Pakko laittaa tällainen tänne. Mukavaa naputtelua. kokeilkaa.

http://www.finenvi.org/riskipeli/
riskipeli.html

26 lokakuuta, 2006 23:03  
Anonymous laboratoriokokeilu sanoi...

Biopolttoaineisiin liittyen perjantain
eli 27.10 Hesarissa oli mielenkiintoinen mielipidekirjoitus asiasta. Tässäpä koko kirjoitus(toivottavasti tämä on nyt sallittua:):

Biopolttoaineen sekoituspakko aiheuttaa luonnontuhoja

Perjantaina 27.10.2006

Hallituksen lakiehdotuksen mukaan liikenteen biopolttoaineosuuden pitää olla neljä prosenttia kolmen vuoden kuluttua. Autoilijoille lankeaa 200 miljoonan euron "vihreä" lisälasku vuodessa.
Koska nykytekniikalla tuotettujen nestemäisten biopolttoaineiden kautta saatava todellinen päästövähennys on mitätön, kyseessä on uusi maataloustukimuoto.
Maaseudun tukemista vastaan en kylläkään protestoi. Mutta suunnitellut uudet suomalaiset etanolitehtaat pystyvät tuottamaan enimmillään 1,8 prosenttia liikennepolttoaineista!
Loput on ostettava muualta.
Ruotsi tuo etanolinsa Brasiliasta, missä sokeriruokoviljelmät eivät täytä kestävän kehityksen ekologisia eivätkä sosiaalisiakaan kriteerejä.
Nesteen uuden biodieseltehtaan raaka-aine tulee taas öljypalmuviljelmistä, jotka eivät ainoastaan tuhoa sademetsiä, vaan lisäksi aiheuttavat mittavia hiilidioksidipäästöjä (Jauhiainen ja Vasander HS 13. 10.).
Saksassa (Der Spiegel 39/2006) peräti neljäkymmentä ympäristö- ja kansalaisjärjestöä on allekirjoittanut yhteisen protestin "avohakkuudieselin" käyttöä vastaan.
Maailmassa ja Suomessakin kehitetään parhaillaan uutta ympäristöystävällistä teknologiaa synteettisen polttoaineen valmistamiseen hakkuutähteistä, puusta, jätteistä, jätevesilietteestä, ruokohelpeestä ja turpeesta.
Tätä kautta vähennetään tehokkaasti sekä öljyriippuvuutta että hiilidioksidipäästöjä.
Uudet menovedet saadaan käyttöön hyvissä ajoin ennen öljyn loppumista. Hätäinen prosenttilaki vain hidastaisi kehitystä sekä tuhoaisi luontoa.


JARL AHLBECK

tekniikan tohtori
Turku
----
Huolestuttavalta kuulostaa. Varsinkin yhdistettynä siihen VTT:n tutkimukseen.

-muusituusi

29 lokakuuta, 2006 00:39  

Lähetä kommentti

Linkattu muualta:

Luo linkki

<< Etusivulle