tiistaina, lokakuuta 03, 2006 08:50

Suuri Tajuaminen kaistojen valinnoista

On olemassa toinen, tehokas ja nautinnollinen tapa elää.

Naurispaja podcast #46 02.10.2006 (48,57 44,9MB)

suora linkki ohjelmaan >
rss-feed >

- Virba sai oman naurisrannekkeen
- Humaani digikello
- Hääjuhlat
- Tapaus Podshow + Naurispaja
- Epämiellyttävä totuus- elokuvan arvostelu
- Ekologinen elämäntapa ei ole askeesia
- Kestävien elämän kaistojen valintoja ja non-lineaarinen mietiskely
- Virban Suuri Tajuaminen!
- Uusi opintokokonaisuus koulujen opetussuunnitelmiin!
- Tuotteiden eettinen arvo kännykällä (Kulutuskapula)
- Liljasoturit yhteistyöhön: We can do it!

Linkit:
Billy chasen: Humaani digikello
Naurispaja Podshowssa
Epämiellyttävä totuus: http://www.climatecrisis.net/
TEE MUUTOS -kampanja: http://www.ilmastonmuutos.info
Hiililaskurit eka, toka ja kolmas
Terra Pass "Are you carbon balanced flyer/rider?"
Kulutuskapula

"They always say time changes things, but you actually have to change them yourself."
- Andy Warhol

3 Kommentit:

Anonymous Anonyymi sanoi...

Podcastinne alkua kuunnellessa tuli huomattua, että podcastinne on todellakin oikeastaan ainoa suomalainen podcast jolla on jokin aihe josta puhutte ja josta tiedätte yms. muut tuntuvat tekevänsä enemmänkin asiaa itsestään.

Pahimmasta päästä tuossa itsestä puhumisesta on Hessu josta muuten puhutte ja jonka juttuja luette mielestäni aivan liikaa.
Tosin parempaan suuntaan olette tässäkin menneet.

Hieno idea tuo minkä ohjelman loppupuolella keksitte. Toivottavasti löydätte osaavan ja sopivan koodarin hommaa varten.

Ihmiskello löytyy muuten myös http://www.humanclock.com/ osoitteesta.

06 lokakuuta, 2006 19:19  
Anonymous Anonyymi sanoi...

Huh, hätäinen pikakommentointi. En tullut ottaneeksi ylös kellonaikoja sanomisiinne, valitettavasti. Okei:

Joku sanoi että kohta joudutaan sotaan jossei meininki näissä ympäristöasioissa ala muuttumaan. Tähän vaan sanon sen, että me nähdäkseni me olemme sodassa. Siitä vinkkelistä mistä maailmaa katselen, olemme kolmannessa maailmansodassa.

Siitä Hjalliksen esiintymisestä jossain radiomainoksessa, että kyllähän niitä sanoja on laitettu vaikka kenen suuhun ennenkin. Ei mainoksia kannata kuunnella. Mikko Kivisen mielestä tietty nakkimakkara on sitä kaikkein parasta ja kulttuuriministerin mielestä nykyinen tekijänoikeuslakikehitys on asiallista.

Venäjän palot olivat todellakin hätkähdyttäviä. Aivan kuten sanoitte, itsekin ajattelin että tälläistä se tulee sitten 5-10 vuoden päästä olemaan. Töissä meillä on vielä aivan skeida ilmastointi, että lämmön (30C) ja hapen määränkin (vähän) puolesta oli aika hyvä tulevaisuussimulaattori.

Se loppupuolen ekovalintajuttelu, siihen voisin kirjoittaa pitkältikin. Haluan syvempää muutosta esimerkiksi siihen lapsi-asiaan. Ei riitä, että lapsen hoitoonvienti jaetaan molempien vanhempien kesken. Koko lapsen hoitoonvienti-instituutio pitää kyseenalaistaa. Miten ihmeessä emme elä yhteiskunnassa, jossa lapset ovat myös mukana vanhempiensa (ja muiden hoitajiensa, esim. vanhempien lasten tai pihan muiden aikuisten) työpaikoilla, ainakin toisinaan. Miksi lapset eristetään? Selitykseksi minulle ei kelpaa se, että näin lapset ovat turvassa aikuisten pahalta maailmalta. Aikuisten pitäisi pystyä elämään sellaista elämää, että sitä uskaltaa näyttää myös lapsille. Nykyään, ainakaan minun kokemukseni mukaan aikuisten ja lasten välillä ei ole minkäänlaista, todellista kanssakäymistä. Sama pätee esim. vanhuksiin. Miksi emme pysty sietämään kanssaihmisiämme työaikana?

Tuossa joitain mieleentulleita ajatuksia, jäsentelemättömästi esitettynä.

Aijuu, tätä en halua unohtaa: sydämelliset kiizkat Naurispajasta,
teitä on aina ilo kuunnella!! :)

16 lokakuuta, 2006 21:33  
Blogger Virbana sanoi...

Lapset työpaikalla, hmmm. Mä oon kyllä sitä mieltä, että lapsia ei tarvitse altistaa työpaikkojen aikuisten ilmapiirille. Siis jos nyt ajattelen tämän hetkistä tilannetta. Työpaikalla vanhemman on kuitenkin keskityttävä muuhun kuin lapseensa, joten ihan heti ei tunnu kovin toimivalta idealta lasten tuominen työpaikoille. Tai onhan näitä kokeiluja, joissa työpaikan yhteydessä on oma lastentarha, sellanen varmaan toimiikin. Tai ainakin voitaisiin pyrkiä siihen, että työpaikat ja päiväkodit sijoitettaisiin lähelle toisiaan.

Täytyy toki muistaa, että yksi malli ei koskaan sovi kaikille, siksi ihmisten pitäisi oppia (ja heitä kannustaa) soveltamaan ja löytämään se kultainen keskitie näissä liikkumisjärjestelyissäkin.

Kiizkat itsellesi kuuntelemisesta ja kommentoinnista! Lisää! :)

18 lokakuuta, 2006 12:07  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle