tiistaina, elokuuta 15, 2006 09:10

Piileskelevät liiketoimintamahdollisuudet ja musiikin tenhoava voima

Kuivuuden kirvoittamassa jaksossa pohdiskellaan muunmuassa maaseudulla lymyäviä todellisia ekologisia businessmahdollisuuksia, ihaillaan Kalifornialaisia ilmanlaadun mittausratkaisuja sekä nautitaan musiikin ihmeellisestä voimasta.

Naurispaja podcast #40 14.8.2006 (54:43 51,0MB)

suora linkki ohjelmaan >
rss-feed >

Sijainti:
Kaleva, Tampere

Sisältö:
- Vastataan palautteeseen
- Neuvokaas meitä: usb-välipalikka
- Kyyhkyt mittausreput selässä San Josen kaupungilla
- Kuivuus (ja sade) haaste tulevaisuuden Suomessa
- Biokaasu- ja muut bioenergiaratkaisut NYT
- Neo greens - Uusi vihreys
- Puolueiden viherrys
- Kesän musiikkikokemusten helmet
- Kesäkulttuuria: Itä-Suomen viimeiset lossit, Retretti
- Miami Vice hämmentää
- HeKan promo

Linkit:
PigeonBlog provides an alternative way to participate environmetal air pollution data gathering
Aavikko 2006 (YK-liitto)
Suomen biokaasukeskus ry
Biokaasuauto
Kähärä
Nyman
Lautta-alukset ja lossit (Tiehallinto)
Hessun Kahvila

"Do you think that revolutions are made with rose water?"
Nicolas de Chamfort

Kommentteja ja palautetta toivomme tämän postauksen kommentteihin, sähköpostiin (naurispaja at gmail.com) tai voit lähettää audiokommentin sivun oikeassa laidasta löytyvällä MyChingolla! Kerro kommenttisi yhteydessä saammeko käyttää sitä lähetyksessä.

4 Kommentit:

Anonymous Heswaldo Gonzales sanoi...

Hepsan!

Ja kiitos jälleen hyvästä shöystä. Ja pari juttuputtua sitten heti perään, sillä kyllä hippi on hipille hippi:

1.) On totta, että teen iD3 -tagit iTunesissa. Miten ne voi tehdä sillä väärin? Johtuukohan Jarnon ongelma Audio Hijack Pro:sta? Ehkä Jarski voi ottaa minuun yhteyttä, niin katsotaan mikä mättää...tjms.

2.) Äänikommentit. Olen itsekkin aina äimäillyt tämän kanssa, että saako jotain kommenttia soittaa tai saako kommentin lukea...Mun mielestä kommentit on sitä varten, että ne saa soittaa ja lukea. Olen itse jättänyt luettavista (lue sähköposti) komelianteista nimen pois jos on pyydetty. Äänikommentissa tuon valinnan voi tehdä itse. Harva sitä kuintenkaan ventovierasta äänestä tunnistaa...ja mitä sitten vaikka tunnistaakin. Ei pidä jättää kommenttia, jos ei halua ääntään kuuluville...eh :-) Eli mun hölmöilyä saa kyllä soittaa. Siittä vaan sano Tsschaikowski tai joku. Ja minä oon Hessu, jos joku ei tiennyt...se just sieltä kahvilasta. :-D

3.) USB-palikka, joka tunnetaan myös tietyissä piireissä USB-äänikorttina, voi korvata tietokoneen oman (sisäisen) äänikortin. Että noin äkikseltään ajateltuna varmaan kuvaamassanne tilanteessa juuri USB-äänikortti voisi auttaa äänen sisäänmenoon. Edellyttäen tietysti, että siitä löytyy mic-in jos sitä tarvitaan. Tai sitten ainakin line-in, jos on linja tavaraa menossa matkahuollon kautta Rovaniemelle...tä!? Ehkä olen juonut liikaa kahvia taas tänään. Päätän täältä tähän.

15 elokuuta, 2006 13:20  
Anonymous Anonyymi sanoi...

Tätä Naurispajan jaksoa kuuntelin soutelemassa ollessani Helsingin Lauttasaaren edustalla. Satoi kauniisti vettä. Huomioita:

On mielenkiintoista, että "vihreys" on noussut kaikkien puolueiden ohjelmaan. Toivoisin havaitsevani, että vihreys on saavuttamassa samanlaista läpinäkyvyyttä ja yleisluontoisuutta kuin (markkina)talousajattelu. Todellisuudessa taidan valitettavasti pitää sekä vihreyden että taloudellisuuden korostamista jonain oman edun tavotteluun tähtäävänä sanahelinänä. Kaikki puolueethan muistuttavat aikalailla toisiaan. Onneksi meillä on täällä sentään monipuoluejärjesteelmä, kaikkialla ns. "sivistysvaltioissakaan" ei sellaista ole.

On kuitenkin hienoa, jos vihreät puolueet käyvät tarpeettomiksi siksi että kaikista puolueista on tullut vihreitä. Yksikään puolue, ideologia tai poliitikko ei ole varsinainen tavoite, vaan väline politiikan kentällä kohti tulevaisuutta. Kukapa jotain puoluetta jäisi kaipaamaan, jos heidän ohjelmansa on tullut osaksi kaikkia muita puolueita? Eikö juuri tällöin tuo yksi, projektiluontoinen puolue ole saavuttanut päämääränsä!

Se "neo-green" käsite kyllä ärsyttää, mutta olenkin helposti ärsyyntyvää ihmissorttia. Ja se julkkis-vetoisuus ärsyttää myös.

Lopuksi todettakoot, että levyjään saa kyllä kopioida koneelleen omaan käyttöön. Ei siitä kannata huolehtia. Juuri uusitun tekijänoikeuslain mukaan pitää vain täyttää laillisen lähteen vaatimus, esim. kopioimalla alkuperäistä levyä, mutta kopion kopiot ovat kiellettyjä. Jos levyssä on minkäänlainen kopioinninesto, sitä ei saa tietoisesti kiertää.

Sori sekavat kirjoittelut, on jo myöhä ja kielikeskukseni on tänään saanut kovaa kyytiä.

01 syyskuuta, 2006 01:07  
Blogger virba sanoi...

Puoleiden vihreysjuttu: näinhän asian pitäisi todella olla, että tavoitteena olisi puolueen tekeminen tarpeettomaksi. Yleensä politiikkotyötä tekevät ihmiset tuntuvat olevan enemmän kiinnostuneita vallasta kuin varsinaisesta tavoitteesta, tai ainakin ajautuvat siihen tilaan. Eli kun jokin tavoite on saavutettu (tai se on tullut "yleiseksi"), pitää puolueohjelmaan keksiä uusia tavoitteita, jotta voidaan jatkaa (vallassa). Parhaimmillaanhan tää johtais kaiken toiminnan (ja yhteiskunnan) paranemiseen. Oisko nyt kuitenkin niin, että ylväät tavoitteet vesittyy matkalla, ja kompromissit tai saatu julkisuuskin luetaan saavutuksiksi?

Pää menee pyörälle koneiston edessä.

01 syyskuuta, 2006 12:26  
Anonymous Anonyymi sanoi...

@virba: juuri niin, sisar! ;)

03 syyskuuta, 2006 21:33  

Lähetä kommentti

Linkattu muualta:

Luo linkki

<< Etusivulle