sunnuntaina, toukokuuta 07, 2006 20:01

Mustikkahilloa ja aktivismia

Naurispajan tässä jaksossa luodaan katse viikon ajankohtaisiin aiheisiin kuten huliganismiin, elintarviketeollisuuden uutisiin sekä ekotekoihin, jotka ovat jokaisen käden ulottuvilla.

Naurispaja podcast #32 7.4.2006 (44:00 41 MB)

suora linkki ohjelmaan >
rss-feed >

Sijainti:
Kaleva, Tampere

- ilmasto lämpenee, mutta jotain voi tehdä silti
- tuhopoltot ja muu huliganismi
- Marin mustikkahillo
- aspartaamin turvallisuus EU:n mukaan
- ydinvoima kannatuksen uutisoinnista
- tuoterahtien ympäristöpäästöjen kompensoinnista
- Liljat, tahtotila!

Linkit:
Ekotekojen vaikutuksia hiilidioksidipäästöinä laskettuna
Marin marja-asema Kaustisilla
Aspartaamitutkimukset EFSA:n (Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen) käsittelyssä:
Finfood ja Times on line


There are no passengers on Spaceship Earth. We are all crew.
~Marshall McLuhan, 1964

Kuvassa globalisoidut naiset

Kuvassa globalisoidut naiset

Kommentoikaa, keskustelkaa, vinkatkaa: naurispaja miuku gmail piste com

4 Kommentit:

Anonymous Hessu sanoi...

Woohoo! On kuvasta päätellen maailmankatsomus neidoilla kohdallaan. Hyvä kuva - Hieno ohjelma!

Jännä miten ääni ja kuva on monesti epäsynkassa. Nyt näillä on kuitenkin jokin korrelaatio. Nyt sen globalisoitumisen ymmärrän. :-) Niin ja aspartaami on myrkkyä! Ramazotti (Eros?) on oikeassa.

08 toukokuuta, 2006 10:57  
Blogger hirppis sanoi...

Je m´excuse: The Ramazzini Foundation,jota johtaa Professor Soffritti. Ei Eros Ramazzotti :)

08 toukokuuta, 2006 12:41  
Anonymous Anonyymi sanoi...

Onpa kiva kun taas tuli uusi Naurispaja saataville. Vein taloutemme huonekasvit pihalle ulkoilemaan ja istuskelin portailla niiden kanssa lähetystänne kuunnellen. Kuulostaa idylliseltä? Sitä se olikin. :)

Koska olen periaatteessa kirjoittamassa syväluotaavaa analyysia työpaikkamme projektityöstä eräänlaisen metaprojektityön merkeissä, enkä suinkaan kommentoimassa mitään podcasteja netissä, pitäydyn tässä pidemmälti kirjoittelulta. Hieman täytyy kuitenkin kommentoida.

Ensinnäkään valtamedia ei tietenkään pyri välittämään millääntavoin realistista kuvaa esimerkiksi VR:n Makasiinien poltosta. Sitä juuri tarkoittaa tuo "valtamedia" sanan osa "valta". Maailma on täynnä kaikenlaista mielenkiintoista ja rakentavaa kritiikkiä jota esitetään aktiivisesti tälläkin hetkellä jossain tuolla ulkona, mutta se ei luonnollisestikaan pääse esille valtamediassa. Valtamedia pyrkii myös kautta linjan niputtamaan mielenosoittajat jonkinlaiseksi yhtenäiseksi porukaksi, esimerkiksi "aktivisti", "anarkisti" tai muiden käsitteiden alle.

Itse katson esimerkiksi vapun välikohtausta Makasiineillä sillä tavoin, että pelastushenkilökunta ei ollut paikalla minkäänlaisen pelastamisen vuoksi, vaan keskeyttämässä ihmisten kokoontumisen. Ydin ei ole se, pyrkikö virkavalta estämään humalaisten wappu-idioottien juhlinnan palokunnan (virkavaltaa) vaiko poliisin (virkavaltaa sekin) avulla. Ydin on se, että virkavalta kokonaisuudessaan pyrki estämään humalaisten wappu-idioottien juhlinnan. Johon näistä kaikki eivät heti suostuneet.

Joku ehkäpä pisti Makasiinit tuleen. Niille tuli siinä tapauksessa tuhopolton myötä helvetin komea lähtö, jollaista ei Suomen kaltaisessa lälly-maassa usein nähdä. Sijaintinsakin vuoksi teko, tai oikeammin tapaus lähestyy jo taidetta. Lisäksi tästä on seurannut huimia määriä mielenkiintoista kirjoittelua, kuten esimerkiksi se, että poliisi lupaa tulevaisuudessa lisätä tiedustelua, paljon erilaista mustamaalaamista, erilaisia näkemyksiä tilanteen syvyydestä ja siitä, salaliittoteorioita, pelkoa, terrorismia ja vaikka mitä. Mielenkiintoista, mielenkiintoista.

Kyseessä ehkä kuitenkaan ei ole tuhopoltto, joka tuo entisestään lisäväriä tapaukseen. Voisi ajatella, että Suomi on siirtymässä jonkinlaisen "hällä-väliä" mentaliteetin syliin. Se olisi nykypäiväiselle yhteiskunnalle tyypillistä asioiden yksisilmäistä katsomista yksittäisen tai yksittäisten, mittasuhteissaan paisuneiden tapausten läpi.

Enemmän kuin Makasiinien mahdollinen tuhopoltto, joka keräsi helsinkiläiset ystävälliseen ja lämmintunnelmaiseen kokoontumiseen aurinkoiseen keskustaan eräänlaisen kylänuotion ympärille, minuat harmittaa enemmän se määrä roskaa, jota ihmiset kaduille jättävät etenkin näin alkukesän ensimmäisinä dokausviikonloppuina.

Toisekseen mielenkiintoista se puheenne, että EU:n joku aspartaamintutkintaministeriö on kaikkea muuta kuin riippumaton. Sitä hölmömpänä voisi kuvitella että julkinen sektori, esim. juuri ministeriöt ovat riippumattomia mutta kattia kanssa! Yritysmaailman iljettävät, limaiset ja haisevat, hamuavat lonkerot ovat jo syvällä akateemisessakin tutkimuksessa esimerkiksi yliopistoissa erilaisen "yhteistyön" nimissä. Käsite "tutkimus" ei enää kyllä päde monessakaan tapauksessa. :'(

Ja kuka ne teidän alku- ja loppujinglet tekee, ne on ih-quja! Ihmiset on liljoja... just... O_o

No tulihan sitä jotain asiaa sentään. Kiitos vielä lähetyksestänne!

08 toukokuuta, 2006 19:42  
Blogger virba sanoi...

Kiitos kommentista, oli komea. Tästä makasiiniasiasta pitää ehkä vielä puhua seuraavassa lähetyksessä...

Tunnarin ja muut jinglet tekee ihan omin pikkukätösinsä meidän oma Hirppis, hän kun aina noi lähetykset kasaa. Munkin mielestä ne on ihqja! :)

Nyt pitää kiiruhtaa salille kun vielä ehtii ihminen.

Uutta jaksoa taas viikonloppuna tulossa!

11 toukokuuta, 2006 19:24  

Lähetä kommentti

Linkattu muualta:

Luo linkki

<< Etusivulle