sunnuntaina, huhtikuuta 23, 2006 17:00

30. lähetys - jipii!

Naurispaja on saavuttanut kunnioitettavan 30. jakson rajapyykin.

Naurispaja podcast #30 22.4.2006 (38:22 37,9 MB)

suora linkki ohjelmaan >
rss-feed >

Sijainti:
Kaleva, Tampere

- 30. lähetys, jee
- Naurispajan konseptin kertaus
- Naurispajan kevätsiivous & Frappr
- mielenkiintoinen elokuva ilmastonmuutoksesta tulossa
- mitä podcasteja Naurispajassa kuunnellaan (Virba)
- huikea biomimicry!
- Tukholman ruuhkamaksu tehoaa, milloin Suomessa?
- ekovinkit osa 3
- tällä viikolla ekoilu on pinnalla!

Tee oma arviosi:

Guggenheimin leffa - An inconvenient truth
Radio Verso, Hessun Kahvila
DSC, The Dawn & Drew Show, My Marilyn, The Watt Weekly, Fly with Me
Biomimicry- secrets hiding in plain sight
ja Biomimicry database (alpha-prototype)
Reilun Kaupan viikko
Nuukuusviikko

"Learning sleeps and snores in libraries, but wisdom is everywhere, wide awake, on tiptoe."
- Josh Billings

Kommentteja ja palautetta otetaan innolla vastaan! Aurinkoa!

8 Kommentit:

Blogger Tuija Aalto sanoi...

Jee onnea 30:nnelle jaksolle. Se last fm juttu ei ole tosiaankaan maailman yksinkertaisin. Ensin pitäisi rekisteröidä käyttäjätili last fm:ään ja sitten ladata plugini, joka lukee playlist-tiedot siitä musiikinsoitto-ohjelmasta, jota käyttää. Ja sikseensä, jos kuuntelee podcastinsa on the go eli bussissa ja kaupassa, kuten teillä oli puhetta, niin sittenhän tuo ei toimi, koska se perustuu vain tietskalla soitettujen audioiden raportointiin. Huaah, ehkä koe pitää julistaa poikki liian hankalana... :)

23 huhtikuuta, 2006 23:51  
Anonymous Anonyymi sanoi...

\o/ huraa 30!

En itse kuuntele oikeastaan muita podcasteja kuin Naurispajaa, aikaa on aika niukasti ja kielikeskukseni ei kestä kuuntelua kun teen jotain muuta kielikeskusta stimuloivaa, kuten rämppään internettiä. Naurispaja on eri hyvä podcast, koska siinä ei ole mitään jinglejä, tympeää musaa tai muuta sellaista epäolennaista soopaa seassa. Tämä DSC ainakin alkaa jollain ankealla eeppisellä rokilla. Kuka tätä jaksaa? Sitä paitsi N-Gageni mp3-soittimessa ei ole kelaus-toimintoa, niin uskomattomalta kuin kuulostaakin.

Bio-mimicrystä tulee hetimiten mieleen synteettinen hämähäkin seitti, ja saippuakuplien käyttö jossain rakennusten lujuuslaskelimissa, sillä ne hakeutuvat luonnollisesti kestävimpään muotoon. Jaa, liekö tuo saippuakupla enää mitään biomimickryä? Kiehtovaa, kiitos linkistä.

Ei lähe ruokasoodasta hammaskiille, mutta siitä morttelissa murskatusta ruokasuolasta kyllä lähti. Tiskirättihän helposti haisoopi sekin, eikun soodaa vaan kehiin. Etikka on tosiaan aika hyvää tavaraa sekin.

Ainiin, koska olen anonyymi, ette voi tietää onko meitä täällä yksi vai useampi. Ette siis voi viitata kehenkään anonyymiin henkilöön. Tästä voin louskuttaa loputtomasti ;)

24 huhtikuuta, 2006 04:43  
Blogger virba sanoi...

Eilen tuli todistettua vielä yksi kelpo tapa käyttää ruokasoodaa: uunin puhdistus.

Pitkästä aikaa oli tarve tehdä ruokaa uunissa. Lämmitysvaiheen alkupuolella mahtava savu ilmaisi, että jotain oli edellisellä kerralla tippunut uunin pohjalle. Uuninpuhdistusaineita ei voi laittaa lämpimään uuniin, enkä mielelläni niitä käytäkään - mikä siis neuvoksi? Hahaa, ruokasooda! Ruokasoodaa siis suoraan hieman jäähtyneen uunin pohjalle, perään hankausta kostealla rätillä - avot! Suosittelen. :)

Anonymous: kirjoitat minämuodossa, eikös se tarkoitat, että olet yksi henkilö? :D

Eilisen lähetyksen jälkeen muistettiin sitten kymmenen asiaa, joista unohdettiin puhua, voi räkä. Ehkäpä ensi kerralla mietitään ohjelman kulkua paremmin etukäteen...

24 huhtikuuta, 2006 12:09  
Anonymous Hessu sanoi...

Onneaa!!...Töttöröö...kolmenkypin pylväs on ohitettu (mikä ihmeen pylväs..). Toteemipaalu. Naurispaja on hyvä ohjelma. Suosittelen. Ja ruokasooda on iloinen asia. :-)

Musiikki on katsojan korvassa.

T: Hezus

25 huhtikuuta, 2006 13:06  
Anonymous Anonyymi sanoi...

En ole paljoakaan podcasteja kuunnellut, lähinnä vain teitä Nauriksia. DSC:tä ja Hessun kahvilaa kuitenkin tällä viikolla hieman kuunnelleena sitä todella osaa arvostaa, ettei Nauriksissa ole ensinnäkään musaa tai toisekseen "jinglejä" kesken lähetyksen. Taustamusiikistakin ovat viisaat Nauris-likat ymmärtäneet pitäytyä, se väsyttää korvaakin turhan päiten. Ei minua musiikki sinänsä haittaa, mutta ei sitä kokoaikaa jaksa kuunnella kun joka tuutista jatkuvasti tuppaa musiikkia. Podcasteistä toivonkin kuunneltavaksi nimenomaan puhetta, enkä musiikkia.

Kiitos, kiitos, kiitos. Olette liljoja!

Virballe todettakoot, että se että joku kirjoittaa anonyyminä minä-muodossa, ei tarkoita että tuon meta-nimimerkin takana ei olisi useampaa henkilöä. :)

26 huhtikuuta, 2006 01:59  
Anonymous Anonyymi sanoi...

Olisi virheellistä olettaa, että tämän kommentin on kirjoittanut sama henkilö kuin edellisenkin. :D

26 huhtikuuta, 2006 02:00  
Anonymous Anonyymi sanoi...

Vaikka minähän se täällä tietenkin, eipä siinä mitään ;)

Huh, jokohan riittää tämä anonyymius-asiasta meuhkaaminen tällä kertaa. Ajatus persoonattomasta keskustelusta on vain niin suunnattoman kiehtova!!

Omista jutuista alkaa jo tyystin puuttumaan tolkku, lähen lueskelemaan.

26 huhtikuuta, 2006 02:09  
Anonymous Anonyymi sanoi...

Vieläkö joku lukee näitä vanhojakin kommentteja? Tämähän putoaa kohta pois etusivultakin...

Niin tuosta ruokasoodasta vielä, että nyt löytyi -kiitos Naurispajan- aivan erittäin hyvä käyttö. Nimittäin pinttyneen teelasin liotus. Puhdasta tulee helposti ja halvalla, vaikka käytössä olikin vain leivinjauhetta eikä raakaa soodaa. Kylläpä taas sencha maistuu siltä miltä pitääkin! ^_^

07 toukokuuta, 2006 23:30  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle