sunnuntaina, huhtikuuta 09, 2006 20:39

Sunnuntain sumu

Intuitiivinen ja spontaanin kevyt lähetys.

Naurispaja podcast #28 09.04.2006 (39:39 37,2 MB)

suora linkki ohjelmaan >
rss-feed >

Sijainti:
Kaleva, Tampere

- Valmistelemattomuuteen on syitä
- Musiikkiteos tulossa
- Luomulikööri?
- E. Härmälä ja edesvastuuttomat kommentit
- Olkiluoto case ja munausten sarjan jatko-osa 4
- Ekovinkit 3 eli vanhojen vinkkien muistutus
- Ihmeaine ruokasooda

Olisi kivaa jos kommentoisit keskustelun aiheitamme anonyymisti tai nimellisesti. Jätä viesti kommentteihin tai sähköpostiimme naurispaja ät geemail piste com.

6 Kommentit:

Blogger virba sanoi...

No niin, pienilläkin teoilla on todistettavasti merkitystä:

HS: Selvitys: Työasemien järkevä käyttö toisi merkittävät säästöt

Motivan tiedote: http://www.motiva.fi/fi/uutiskeskus
/tiedotteet/2006/2006-04-11-000.html

11 huhtikuuta, 2006 13:23  
Anonymous Anonyymi sanoi...

Moi. Ainakin Helsingin Energia lainaa maksutta viikoksi sähkönkulutusmittaria. Se kytketään seinätöpselin ja laitteen väliin, ja näyttää laitteiden kulutuksen. Mittasin itse joskus erilaisia kodinvimpaimia, mutta mittaustulokseni ovat jossain hukassa. Suosittelen kaikille moisen mittarin kokeilua, se on kovin mielenkiintoista puuhastelua.

Oliko muuten tosiaan niin, että loisteputki kannattaa sammuttaa vartin käyttämättömyyttä varten, olen itse elänyt siinä käsityksessä, että se aika on noin tunti. No te kyllä varmaan seuraatte tälläisiä asioita tarkemmin kuin minä, oma käsitykseni pohjaa jostain lapsuudestani.

Meillä täällä kotona on tapana pitää vaikka mitä laitteita päällä ympäri vuorokauden, no toisaalta täällä on joku miltei aina hereillä. Mutta eipä ollakkaan kaikenkaikkiaan mitään kovin ekoja. Välillä jopa kismittää. No vessassa on sentään joku energiansäästölamppu (joka on ollut päällä nyt puolitoista vuotta). Kämppikset pitävät pöytälamppujaan päällä yötä päivää vaikka olisivat nukkumassa. Meidät hieman erikoiseen kotiin ei tosin tule päivänvaloa kuin erittäin vähän, joten yöllä täällä ei kyllä näe liikkua. Toisaalta oman kotinsa kyllä tuntee, ja esimerkiksi fluerensoivilla tarroilla voisi merkitä joitain niinnekohtia kuten muutamia nurkkia, valokatkaisijat, avaimenreijät ym. Olisi minun mielestäni järkevää, mutta eipä taida kämppisteni mielestä.

Virba sanoi että seurailee Bloggerin ylläpidosta kuinka pitkälle kuunnelmianne kuunnellaan. Toivottavasti muistaa, ettei tämä ole aivan tieteellistä ;) Esimerkiksi minun ladatessani podcastinne puhelimeeni kuuntelua varten vaikuttaa siltä että koko tiedosto on kuunneltu. Näinhän ei ole, vaikka kyllä minä ne aina loppuun asti kuuntelen. Ihan oikeasti. :)

Mistäs muusta pitikään kommentoida? Eihän sitä enää muista. Mitä ne viidakon äänet siinä lähetyksen alussa olivat joita kuului taustalta? Alkoi kovasti naurattamaan.

18 huhtikuuta, 2006 15:46  
Blogger hirppis sanoi...

Hienoa, että olet testaillut energiamittarin kanssa kodintekniikkaa. Esimerkillistä, anonymous! Muistaakseni täällä Tampereella saa noita sähkönkulutusmittareita lainattua Ympäristötietokeskus Moreenian kodinkone- ja energianeuvonnasta. Loisteputki asiaa pitänee vielä kyllä tarkentaa täällä naurispajassa, kerrotaan jos/kun selviää. Lähetysten puhelimeen lataamisesta ja puhelincastista olen itse asiassa kovin kiinnostunut ihan yleisestikin. Tietoutta esimerkiksi rss readereiden saatavuudesta eri puhelinmalleihin on mielestäni nihkeästi saatavilla, joten olisi kiva kuulla millaisella tyylillä esimerkiksi anonymous latailee ja kuuntelee meidän naurista?! Windows mobilea haluaisin itse päästä testailemaan joskus ja tietty noita Nokian uusimpia malleja. Mutta se tästä teknologia hörhöilystä. Viidakkoäänet olivat lintukaupan ääniä :)

18 huhtikuuta, 2006 18:22  
Anonymous Anonyymi sanoi...

Mahtoivatko olla linnunäänet nauhoitteita vai onko Nauriksen studion naapurissa lintukauppa?

Mitäs noi phonecastit edes ovatkaan? Mieleen tulevia vaihtoehtoja ovat:

a) puhelimessa oleva RSS-lukija hakee netistä uuden podcastit puhelimen MP3-soittimen soitettavaksi

b) podcastaaja soittaa johonkin palvelunumeroon ja sanelee sanottavansa, ja jokin automaatti pakkaa sen ja laittaa nettiin. Eräänlainen käänteinen puheposti

c) podcastin kuuntelija soittaa palvelunumeroon, jonka valikoista voi valita kuunneltavat podcastit

Osuuko edes lähelle? Itse teen kuitenkin vain niin, että RSS-lukijani (Opera) seurailee muutamia podcast -feedejä kuten Naurispajaa. Kun uusi merkintä tulee saataville, kytken Nokian N-Gage (Series 60) puhelimeni USB:llä tietskariin, ja tallennan MP3-tiedoston sen muistikortille. Kuuntelen sen sieltä sitten puhelimen soitto-ohjelmalla. Ei siis mitään ihmeellistä. Puhelimella ei halua paljokaan liikkua netissä esimerkiksi podcasteja suoraan netistä GPRS:n yli ladaten, on nimittäin helkkarin kallista, ainakin Soneran liittymästä. Eipä minulla toisaalta ole mitään erityistä GPRS:n käyttöön edullista liittymääkään. Esimerkiksi Naurispajan #28 kuunteleminen olisi maksanut tällä Data Perus liittymän 0,6:n sentin kilohinnalla 218 euroa, siis hulppean 1300 markkaa. Piti oikein laskea useampaan kertaan, mutta nähdäkseni tässä ei ole suuruusluokkavirhettä. Joku soveltuvampi puhelinsopimus siis tarvittaisiin.

Ja vielä tästä anonyymius-asiasta... ;)

On niin, ettei anonyymiin voi viitata niinkuin henkilöön voi. Anonyymi edustaa sitä joukkoa henkilöitä (tai korvaavia), jotka erityisesti eivät ole yksilöitävissä. Juuri tämä on se viehätys!

Noniin, heipä hei.

18 huhtikuuta, 2006 20:08  
Anonymous Anonyymi sanoi...

Mitenkäs se sooda, kuivanako teillä on sitä tapana matoille ym. levitellä? Itse tapasin ennen pestä hampaani soodalla ja morttelissa murskaamallani merisuolalla. Sittemmin vaihdoin takaisin pelkkään veteen.

18 huhtikuuta, 2006 23:19  
Blogger virba sanoi...

Juu, kuivalle matolle kuivaa suudaa, imuroidaan puolen tunnin päästä - ah ko on raikasta!

Parahin Anonymous, kiitokset aktiivisesta kommentoinnista! Huippua! :)

19 huhtikuuta, 2006 21:46  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle