keskiviikkona, joulukuuta 13, 2006 16:00

Leppoisasti web2.0 -taloudesta ja Ideaparkista

Tällä kertaa Liljat tuumivat rennossa hengessä web2.0-taloutta puoliksi intoutuneina ja puoliksi väsyneinä. Myös muihin asioihin poukkoillaan tuttuun tapaan. Tervistuloa!

Naurispaja podcast #54 12.12.2006 (47:13 43,2 MB)

suora linkki ohjelmaan >
rss-feed >

Kaleva, Tampere

Näinhän se meni:
- Hirppiksen hepuli
- Palautteet: Mace, rss
- Ideapark -sivuraide
- Palautteet: Tuija, vakuutusyhtiöt
- "Ihminen on lilja" arkistojen kätköistä
- murteista
- Verkko2: osa 5
- Valmistelemattomat ajatukset siitä miten web2.0:ssa tehdään rahaa
- Kummalliset uudet tarpeet digitaaliselle pinta-alalle
- SEPI'06 yhteisohjelma verkossa
- Musiikkiblogit
- Joulunodotus takkuilee, "Ihminen on lilja-" liikehdintä voi auttaa

Tarkista faktat itse:
Jouluvalot
Lempäälän Hellpark (kappas opencms, toim. huom.)
Netvibes
Washington Postin artikkeli vakuutusyhtiöistä ja ilmastonmuutoksesta
Verkko2 -podcast
Pixoff
Morphases (vain IE, harmi...)
Podcasthakemisto
(audio blogi wikipedialinkki hukassa, pahoittelemmme)

Osallistu, kommentoi, tee meidät ikionnellisiksi. Tai sit hauku. Kaikki kelpaa, mollaan helppoja. :)
Väylät: naurispaja(a)gmail.com / MyChingo / klikkaa alta "N kommenttia" -linkkiä.

P.S. Naurispajan feediä on nyt saatavilla myös Feedburner-muodossa: http://feeds.feedburner.com/Naurispaja. Uusi feed toimii vanhan kanssa rinnakkain, mutta tarjonnee jotain extraa sitä haluaville.

3 Kommentit:

Anonymous Anonyymi sanoi...

Käsittelen feed-asiaa erillisessä sähköpostissa, sellaisella ei varmaan ole tarpeen tukkia tätä kommenttipalstaa. Tiivistettäköön seuraavasti: Feedburner eikä mikään muukaan tietokone pysty ihmeellisesti tuottamaan mitään, mitä ette itsekin pystyisi tuottamaan.

Podcastissanne Hirppis esittää epäluottamustaan "ulkoistamiseen", eri palveluiden yhdistelyyn, sillä mikä tahansa tällälailla kootun "mashupin" osanen saattaa jossain vaiheessa joko alkaa maksulliseksi, lopettaa toimintansa tai muutoin lakata olemasta käytettävissä. Tämä on varsin perusteltu perustelu, mielestäni tälläinen innovatiivisuuden ja toimivuuden rajamailla painottelu on merkittävä osa tätä nykyaikaista nettitoimintaa, tai laajemmassa viitekehyksessä koko postmodernia maailmaa. :)

En halua vähätellä Naurispajaa tai muita sen kaltaisia toimintoja, mutta mielestäni on herkullista ajatella mitä kaikkia muita toimintoja on vaikkapa Suomessa modularisoitu ja ulkoistettu ilman mitään todellisia takeita toimintojen jatkuvuudesta markkinataloudessa, jossa on jatkuvasti perusteltava olemassaolonsa (ie. tuotettava voittoa).

Ja siitä voisiko käyttäjien omatkin koneet toimia palvelimina haluaisin sanoa, että ne todellakin, aivan ehdottomasti ovat voineet toimia palvelimina aivan yhtä kauan kuin on ollut olemassa kiinteitä yhteyksiä (erotuksena modeemiyhteyksistä). Ongelma on ollut se, että internetpalveluntarjoajat (ISP) ovat erikseen kieltäneet ja myös estäneet sen aivan näihin päiviin asti, ja edelleen internetliittymien sopimuksissa lukee, ettei omia palveluita saa ylläpitää vaikka osaisi ja haluaisikin. P2P verkot (eMule, BitTorrent, SoulSeek, DC tm.) ovat rajatapauksia, mutta niitä eivät ISP:t ole teknisesti lähteneet estämään.

Niin ja vaikka webbipalvelinta ette voisikaan (saisikaan) kotikoneellanne pitää, ei HTTP (eli webbipalvelimen kautta välittäminen) ole ainut tapa levittää sisältöä, vaikkapa juuri Naurispajaa. Naurispajan kommenteissa on aiemminkin esitetty ajatus jakaa sisältöä webin sijasta P2P -verkossa. Blogi ja feedi olisivat edelleen webissä kuten nytkin, mutta varsinainen sisältö (podcastin ollessa kyseessä tämä tarkoittaisi mp3-tiedostoja) levitettäisiin jollain muulla ilveellä.

Kiizkat hyvästä podcastista <3

14 joulukuuta, 2006 00:23  
Anonymous rhk sanoi...

Pistä Hirppis ihan reilusti vaan HeKa:n forumiin kommenttia jos häirittee turina ja palaute. Keskustellaan, eikös juu?

Kiitos NaPasta!


r

15 joulukuuta, 2006 08:20  
Anonymous Tuija sanoi...

Digitaalinen pinta-ala on hauska käsite. Olen itse pyöritellyt päässäni tonttimaan analogiaa, sitä, että netissä on ollut käynnissä jonkinlainen kultaryntäys kun jengi on kiirehtinyt tekemään valtauksia, varaamaan domaineja.

Se, kuinka monesta valtauksesta on lopulta "löytynyt" kultaa, jää historian dokumentoitavaksi.

17 joulukuuta, 2006 12:36  

Lähetä kommentti

Linkattu muualta:

Luo linkki

<< Etusivulle