lauantaina, helmikuuta 06, 2010 09:40

Harrasteet ovat määrittelykysymyksiä ja melontaa

Tässä jaksossa paneudutaan harrastuksiin ja omakohtaisiin kokemuksiin niistä. Jatkoa aiheeseen on luvassa.

Naurispaja #140 5.2.2010 (37:06 33,9Mt)
suora linkki ohjelmaan >
rss-feed >

AIHEET

Kommenteissa palataan GPS:iin, VR:ään ja Naurispajan tulevaisuuteen. Kiitos kommenteista, Teemu, kativaan, Tuija, Henrik, Hessu ja Kuuntelin.

Kuuntelin-nimimerkin pyynnöstä keskustelemme harrastuksista. Virba vain määrittelee, mutta Hirppis innostuttaa melonnan pariin. Tästä alkaa sarja.

LINKKEJÄ

Melontaopas.fi - Animoitu kajakkimelontaopas
Suomen kanoottiliitto - melontatietoa
Luontoon.fi - Koloveden kansallispuisto

Kertokaahan omista lempiharrastuksistanne, onko määritelmämme oikea?

Tunnisteet: , , , , ,

1 Kommentit:

Anonymous Anonyymi sanoi...

Kiitokset jaksosta ja harrastuksen hartaasta määrittelystä ;-) Määrittelyt allekirjoitan paitsi että harrastus ei muka saisi olla suorittamista. Ainakin joukkueharrastuksissa kuten vaikka lauluyhtye tai lentopalloilu, tulee vimma suorittaa tai jopa ylisuorittaa porukalla, että saadaan mahtavia yhteisiä onnistumisen elämyksiä. Pitäisköhän harrastuksen määrittelyä hakea myös sanavartalosta, josta silmiin iskeytyy "harras". Onkohan joku suomen kielen kehittäjä ajatellut, että harrastus on jotain sellaista mihin hartaudella haluaa keskittyä omaksi ja mahdollisten harrastuskavereiden iloksi? Ei mammonan vaan elämysten kiilto silmissä...

Elämyksistä puheenollen, kertomus melonnasta Kolovedellä oli hämmentävä, koska omaan viime kesääni mahtui elämäni ensimmäinen kajakkiretki samaisella Kolovedellä. Maisemat olivat kyllä mahtavat niin kajakista kuin rantautumiskallioiltakin katsottuina. Suosittelen vaikka vain päiväretkiksi. Kajakkeja ja inkkarikanootteja on tarjolla vuokralle ihan lähirannalta eli ei jää varusteista kiinni.

Kajakki ja kanootti voittavat soutuveneen parhaiten siinä, että melomalla edetään lähempänä vedenpintaa ja ennen kaikkea kasvot menosuuntaan. Silloin näkee enemmän ja aikaisemmin kuin soutaja olkansa yli kurkkiessaan. Toisaalta soutuveneeseen mahtuu enemmän porukkaa ja tavaraa, ja kyydissä voi olla myös vapaamatkustajana, jos haluaa harrastaa enemmän kruisailua kuin hartiajumppaa ;-)

Ja nyt taas harrastusten pariin. Yksi niistä on uusien Naurispaja-jaksojen harras odotus.

09 helmikuuta, 2010 00:06  

Lähetä kommentti

Linkattu muualta:

Luo linkki

<< Etusivulle