sunnuntaina, tammikuuta 31, 2010 19:00

#139 INT. Tampereen keittiöstudio. Ilta.

Väliloman jälkeinen jakso nauhoitettiin jo 26.1.2010, mutta julkaistaan hieman myöhässä sattumuksista johtuen. Pahoittelemme äänenlaadullisia ongelmia joita esiintyy ajoittain, tietokoneen tuulettimen tuhina ja seinäkello eivät kuulu niihin :)

Mirkkujen dialogi tahmeilee aluksi ja lopuksi, mutta välille syntyy keskustelua mm. gps-paikannuksen toimimattomuudesta sekä taksiajelun eksotiikasta.

Naurispaja #139 26.1.2010 (42:55 39,3Mt)
suora linkki ohjelmaan >
rss-feed >

AIHEET
tjh:n luvalla loma päätettiin. Muita palautteita ei sitten tullutkaan..

Hirppis kokeili Ovi Mapseja, mutta huonolla menestyksellä. Virballa on sitä vastoin hyviä kokemuksia Google Mapseista mm. jännittävällä taksimatkalla Afrikatyyliin.

Hirppis pettyi VR:n palveluun, johon nähtävästi ei enää kuulu siivoaminen. Mutta junat eivät myöhästele niin usein kuin yleisesti luullaan, eikä matkustaminenkaan lopulta ole niin kallista.

Naurispaja on käymässä tarpeettomaksi? Uusi Musta on innokas ja paremmin resurssoitu uutuus.

H&M julkistamassa ekomalliston keväällä: The Garden Collection.

Kodinkoneita saa kotiin kokeiltavaksi vain viiksillä? Äänekkäät laitteet harmittavat jälkikäteen. Oispas viikset...

Naurispaja pohtii identiteettiään ja tarkastaa strategiaansa tulevan kevään aikana.

Tunnisteet: , , , , ,

10 Kommentit:

Anonymous Kuuntelin sanoi...

Mietitte uutta suuntaa ohjelmallenne. Voisitte tehdä siitä hessunkahvila tyylisen. Eli turhaa sekavaa höpinää ja loppuun yksi uutinen.

Tai jos vähän vakavampia ollaan, niin voisitte (ainakin välillä) pohtia ekologisuuden lisäksi myös muita globaaleja asiota. Esim. nyt Haitin maanjäristys. Toinen mikä tuli mieleen, voisitte kertoilla kiinnostavista harrastuksista ja ajanvietosta. Myös kuuntelijat voisi antaa omia ideoitaan aktiivisemmin, kai naurispajaa nyt sentään vielä jonkun verran kuunnellaan.

01 helmikuuta, 2010 00:19  
Anonymous Hessu sanoi...

Google Maps muuten osaa käyttää myös puhelimen GPS:ää..muttei tarvitse sitä välttämättä. Osaa jopa käyttää sellaista Bluetooth mokkulaa, jos puhelimessa ei ole sisäänrakennettua gepsiä. Nimim. olen sitä silläviisiin käyttänyt E61i kanssa. :-)

Copy+paste inheritance principle :-)

http://www.qaiku.com/go/5mw1/

Hihi...

01 helmikuuta, 2010 13:45  
Blogger Tuija sanoi...

Kuuntelin. Ootte hyvii. Uusi suunta voi antaa myös intoa itselle. Positioitumisiin!

01 helmikuuta, 2010 16:33  
Blogger henrik sanoi...

Ilmoittaudutaan, että tokihan sitä minäkin olen jäänyt ihmettelemään että missä uusi jakso luuraa. Mutta senhän nyt tietää, että niillä joilla ylipäätään on töitä, on niitä liikaa ja me muut podcastaamme. Olen itse asiassa puolitietoisesti lisännyt ilmastoasioiden käsittelyä PodKaistassa Naurispajan jättämän aukon paikalla, mutta hienoa on jos tekin tässä taas aktivoidutte uudestaan, formaattimuutoksella tai ilman.

VR:n pitää kommentoida, että kyllä minustakin VR:n parjaaminen on hieman liioiteltua. Totta kai sitä ottaa päähän tuollaiset yksittäiset pahat myöhästelyt tai asiattomat vessaolot, mutta kyllähän asiat kuitenkin oletusarvoisesti toimivat varsin mallikkaasti.

Omaa intoani kritisoida VR:ää taltuttaa myös se, että liika purnaaminen saattaa antaa taas lisää vettä niiden myllyyn, jotka haluaisivat yksityistää raideliikenteen. Ja sittenhän niitä säätötoimia ja asiattomuuksia nähtäisiinkin!

01 helmikuuta, 2010 18:26  
Blogger kativaan sanoi...

Täälläkin yksi kuuntelija ja uusien jaksojen janoaja ilmoittautuu ja kiittää jaksosta. Teidän juttujanne ja arjen fiilispitois-informatiivisia havaintojanne jaksaa kyllä odottaa podcast-latausvalikkoon pidempäänkin. Joten tulipa jaksoja usein tai harvoin, tilaus pysyy voimassa ja ilo on aina suuri kun jakso on tarjolla.

GPS-navigaattorin ulkoilman tarvehavainto oli ehkä monille uutinen. Mulle se ei ollut, mutta oheistuotteena kertomanne Google mapsin toimintakyky puolestaan oli. Kiitos. Omana nolona havaintona kerrottakoon, että innokkaana ostin Suunnon gps-mokkulan sykemittarin oheen matkaa mittaamaan ja vasta ostamisen jälkeen huomasin käyttöohjeesta, että "ei toimi kaupungissa eikä metsässä, koska puut ja talot estävät satelliittiyhteyden..." Eli toimii pelloilla ja aavikoilla - tosi kätevää arkiliikuntaan.

Itsekkäästi toivon, että te kotimaiset podcast-uranuurtajat ette pidä rimaa liian korkealla ja lähde liikaa "tuottamaan" Naurispajaa. Naurispaja on NIIN hyvä tasan niin kauan kuin jaksatte höpistä asiaa keskenänne.

02 helmikuuta, 2010 19:17  
Anonymous Teemu sanoi...

Kyllä mäkin olen teidän uutta jaksoanne kärsivällisesti odotellut. Olempa vaan ajatellut että kyllähän tekin saatte tuollaisia eduskuntamaisia joululomia viettää ;-)

03 helmikuuta, 2010 20:54  
Blogger Juha Keskinen sanoi...

Nokia maps ei toimi...
1) Tarkista muuten että sulla on paikannus asetuksista päällä Avustettu-, sisäinen- ja verkkopohjainen paikannus.

2) Tarkis että paikannus palvelimen osoite on supl.nokia.com ja yhteys osoitteena ei ole wlan vaan vaikka Saunalahti internet, internet tms muu paketti data

05 helmikuuta, 2010 13:07  
Blogger Juha Keskinen sanoi...

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

05 helmikuuta, 2010 20:59  
Blogger Juha Keskinen sanoi...

Niin ja se verkkopohjainen paikannus just käyttää gsm tukiasemia ja saa suomessa yhden tukiaseman perusteella paikan. Eli paikka on lähin tukiasema.

Avustettu(A-GPS) saa jotain tietoa nopeempaa gsm verkon kautta nopeammin, joka tulisi suoraan tukiasemasta todella hitaasti.

Toki jos verkkopohjainen paikannuss on päällä ja paikannusplvelin asetukset oikein ja silti et ole kartalla suurionpiirtein oikeassa paikassa niin sit kyllä tukiasema antaa silloin väärät tiedot... "Mussuta operaattorille silloin"

Paikannuspalvelin asetukset pitää olla myös oikein jotta myös verkkopihjanenkin(tukiasema paikannus) toimii

Voit myös koittaa myös ladata http://google.com/gmm google mapsin.. "Osoite suoraan puhelimen selaimeen" Jos tuo toimii oikein niin palautetta nokialle

Mä latasin tuon uuden nokia mapsin ilmaisella navigoinnilla tms mun E55 niin kyllä tuntuu, että sijaintipiste seisoo kauan paikallaan liikkumatta ja sitten uuteen pisteeseen ja taas liikkumatta.... Google maps sentään näyttää kokoajan että liikun.

05 helmikuuta, 2010 21:49  
Blogger JuuPeeNoo sanoi...

Tervehdys. Olen sitä mieltä että miehenä olemisen parhaita puolia on viiksien ja parran pitäminen. Tää on vaan niin hienoa! Asiaan. => Käytän facebookissa vaihtorinki ryhmää, onko se teille tuttu? Vaihtorinkejä on perustettu alueittain, myös Tampereelle. Mielestäni ajatus on loistava, tietynlainen hyppäys pois markkinataloudesta. Kilpailuvaltteina ovat paikallisuus ja palvelun ilmaisuus.

10 helmikuuta, 2010 10:56  

Lähetä kommentti

Linkattu muualta:

Luo linkki

<< Etusivulle