sunnuntaina, marraskuuta 02, 2008 13:15

Miksi ei osata yhteenlaskua ja miksi meuhkataan lamasta?

Marraskuu aloitetaan vapaamuotoisella keskustelulla. Vähemmän asiaa, mutta sitäkin enemmän mielipiteitä, huumormielellä.

Naurispaja podcast #116 1.11.2008 (59:58 54,9MB)

suora linkki ohjelmaan >
rss-feed >

- Tavallista hiljaisempina keittiössä, mutta ajassa kiinni
- Tee- ja nauhoituskaluston esittelyt
- Kauppakäynnin tallennussuunnitelmia (saako kaupassa kuvata?)
- Kiitos palautteista Erkki, Juha Pek ja Juha Keskinen
- Tietokoneen näytön pitäisi olla mahdollisimman tumma
- Biohajoavat muovipussit eivät mene hukkaan kompostoinnissa
- Merkittävää sähkönsäästöä syntyy monen vähäkulutuksisenkin laitteen sammuttamisesta
- Miksi yhteenlasku on niin vaikeaa monelle (miehelle)?
- Viihde-elektroniikka vie valtiolta rahaa
- Tyydymme liian vähään! AAAAAAA-luokkakaan ei riitä, jos laite kestää vain 2 vuotta.
- Taantumasta, lamasta ja finanssikriisistä, ja niistä puhumisesta (Huom. läpi&pää-vaara!!)
- Hirppiksen painajainen finanssikriisin jälkimainingista
- Viherpesu lisääntyy, eikä me muisteta Hummani hei -sanoja
- PORKKANAMAFIA TEMPAA PE 7.11.2008 Cafe Europassa! KAIKKI PAIKALLE!
- Aurinkoenergiapotentiaalinsa voi nyt laskea helposti netissä RoofRay-palvelulla
- Tippaleipälogiikka voittaa putkiaivon energiakysymyksissä
- H4:lla saa myös 96 kHz wavia

Tässä kuva "nenämikrofonista" eli H4 Handy recorderista.


LINKIT
Samson H4 Handy recorder
Sähkönkulutusmittarin tuloksia Soneran Aivo -palvelun blogissa
Porkkanamafian tempaus seuraavaksi Tampereella
RoofRay

Tervetuloa osallistumaan keskusteluun! Kerro meille mielipiteesi, oikaisusi ja mielleyhtymäsi. Tai sano ihan vaan heippa. Kaikki on tervetullutta, kaikki palaute luetaan ja säilötään sydämiimme. :) Keinutellaan!

Tunnisteet: , , , , , , , , , , , , ,

6 Kommentit:

Blogger Juha Keskinen sanoi...

Eli tuosta teidän digitaali recorderista... Jos joku kuuntelee puhujainkulmaa tai muita Henrikin podcasteja. Tuo Kuuluu samaan kategoriaan kuin henrikin ediroll
R 09 hr. http://www.thomann.de/fi/edirol_r09_hr_4gb_sd_card_bundle.htm .htm tuo teidän laite näyttäisi thomannilla olevan 298eur ja Henrikin 345eur :-) Tosta voi tutkia tiedot noista molemmista. Linkitin tuon Edirollin tohon Boundle pakettiin koska 4gb muistikortin saa kaupan päälle samaan hintaan. En ymmärrä miksi boundle paketti muistikortilla on saman hintainen kuin ilman :-O.

Onko tuollainen laitteet teidän nauriksien mielestä hyviä? Ainakin naurispajaa kuunnellessa kuulostaa ihan hyvältä. Itse mietin samantapaista laitetta. Ehkä ulkoista mappi mikkiä, sillä hoituisi seurakuntamme rahio-ohjelmien teko helposti. Ei tarvisi raahata tietokonetta aina mukana :-)

Asiasta toiseen kommenttiin....

Mun pitää jättää kone päälle, ku windows köynnistyy niin hitaasti...

*HIBERNATE (lepitila) on keksitty... Kone käynnistyy huomattavasti nopeammin siitä ja kone on fyysisesti sammutettu, koneen muisti vaan tallennetaan kovalevylle.

Minä itse käytän sitä windows ja linux koneissani. Silloin kone herää juuri siihen tilaan mihin sen jötin. Ne ohjelmat ovat päällä mitkä ennen koneen sammuttamista oli avattuna :-)

03 marraskuuta, 2008 01:15  
Blogger Juha Keskinen sanoi...

ai mutta tuossa paketis ei olekkaan teknisii tietoja klikkatkaa sitä linkkiä edirolliin suoraan siitä listasta kuvan alta :-)

03 marraskuuta, 2008 01:19  
Anonymous Teme@Temepaja sanoi...

Loistavaa. Tää teidän juttunne energiansäästöstä osuu ja uppoaa. Meidän radioamatöörien pitäisi tähän asiaan osata vastata, mutta pahoin pelkään monen kaltaistemme hurahtuneen siihen
tyhjäkäynti tilaan. Turhaa se on, mutta taantuma tulee hyvään tarpeeseen opettamaan säästäväisyyttä. joko keppiä tai porkkanaa.
Teme@Temepaj

03 marraskuuta, 2008 15:46  
Blogger Juha Keskinen sanoi...

Tämä kommentti ei suoraan liity tähän jaksoon, mutta...

Menin ja ostin tollasen jatkojohdon missä tietokone kytketään master reikään ja muut laitteet slave reikään... Jos tietokone(master laite) ei ota yli tietyn rajan virtaa eivät slave reijätykään saa.

Oli ihan tehdän ansiota että tuollaisen ostin :-) Class Ohlson ainakin myy tuollaisia 15€

Huono homma tos on, että tietokone(master) joka tapaukses saa kokoajan virtaa ja ottaa tietyn verran, kunnes katkaisen oikeen koneen takaa virran pois. Kiitoksia teille tuosta vinkistä vai olikos se nyt joku kuuntelija joka vinkkas tollaseen.

Näyttää tästä podcastista olevan hyötyäkin. HEH :-)

13 marraskuuta, 2008 16:10  
Anonymous Anonyymi sanoi...

Juha, eikö jatkorasia katkaisimella olisi sitten parempi ratkaisu kuin master-slave-rasia? Se eliminoisi lopunkin standby-virran kulutuksen.

Onkohan muuten kannettavien tietokoneiden käyttäminen ekotehokasta verrattuna pöytäkoneisiin? Läppärithän ovat melko energiapihejä, mutta toisaalta akut on ongelmajätettä.

Missä on NaPa?

18 marraskuuta, 2008 09:51  
Anonymous Mikko sanoi...

Olen kovasti moneen otteeseen pohdiskellut, että mitä tulisi käyttää roskapussina.
Kertokaa te, arvon Nauriit, onko väärin käyttää pääasiallisena kauppakassina kangaskassia, mutta ostaa aina silloin tällöin muovipussi ihan vaan roskista ajatellen? Biohajoava "muovi"pussi (onko se oikeasti muovia..?) on muuten hyvä keksintö roskapussiksi, mutta kun se ei kestä nestettä yhtään pidempiä aikoja. Ja onko siitä ylipäätään kaatopaikalle päätyessä mitään hyötyä, että se on biohajoavaa materiaalia - maatuuko se siellä mihinkään?
Mitenkäs sitten nämä 'roskapussi'-nimellä myytävät muovipussit? Nehän on yleensä paljon ohuempaa muovia, jolloin järki sanoisi että ne on myös ekologisempia, mutta tuntuu toisaalta tyhmältä ostaa jotain, vain laittaakseen sen heti roskiin...

Kiitos muuten loisteliaasta podcastista, toivottavasti uutta jaksoa pukkaa piakkoin.. Yli-yltiöpäistä höyryämistä vihreistä asioista tuntuu tulevan joka paikasta nykyisin, mutta teillä on jotekin niin loistava arkipäiväinen asenne, että tämmöinen ei-niin-hippikin kuuntelee mielellään. :)

18 marraskuuta, 2008 12:59  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle