keskiviikkona, maaliskuuta 21, 2007 14:30

Sinä, minä ja me. Samalla veneellä vaikuttamaan!

Suomalaisesta ruuasta, teknologisista innovaatioista ja kansalaisvaikuttamisesta.

Naurispaja podcast #64 20.3.2007 (47:33 44,5M)

suora linkki ohjelmaan >
rss-feed >

Palaute:
- Nauriksesta on moneksi, sen osoittaa asiantunteva kuulijapalaute
- Jatkokysymys: Jogurtti
- Stop motion -animaatio, Kinosilmä-podcast
- Politiikkaa ja sen hyllytystä
- Helsingin kaupunki haluaa keskustelua - keskustelupalsta ilmanlaadusta
- Kritiikkiä kuntien verkkostrategioille: Kaupunkien "yhdessä" tekemisen varovaisuus - milloin aitoa interaktiivisuutta?
- Enfucell lupaavimpien yritysten joukkoon
- Synttärionnittelut: Podpäivä ja HessunKahvila
- Luomu on kovassa kurssissa, kertoo Kaatopaikkojen Kuningatar
- Verotusvääntö
- Tutkimus: kasvisruoka ekologisesti kannattavampaa kuin hybridiauto!
- "Uusiutuvan energian tuotanto vaatii kansan tuen" ja ihmisen luontainen defenssimekanismi
- Kansalaisten käsitykset ilmastonmuutoksesta /Taloustutkimus
- Tarvitaanko joskus Eko-Pirkkoja (vrt. Parkki-Pirkko) ?
- Viikon ideat: pankkitilin lisätaskut ja uusi tapa saada kuvallinen pankkikortti

Linkit:
iStopmotion-animaatio-ohjelma (Boinx)
Kinosilmä-podcast
Helsingin kaupungin keskustelufoorumi- Ilmanlaatu
Neljä suomalaisyritystä Euroopan lupaavimpien listalle (via Tietoviikko)
1v. synttärit: Podpäivä ja HessunKahvila
Luomutuotteet menevät hyvin kaupaksi (via Helsingin Sanomat)
Ilmastolle ruokavalion vihertäminen on hybridiautoja parempi vaihtoehto (via Luomu.fi)
Uusiutuvan energian tuotanto vaatii kansan tuen (via Yle Ympäristö)
Kansalaisten käsitykset ilmastonmuutoksesta- tutkimus ( via Ilmastonmuutos.info)
Oma kuva pankkikorttiin (varoitus: kuuluu ääntä!)

" The hardest thing is to take less when you can get more. "
~Kin Hubbard


Kommentointia ja palautetta toivotaan taas! Ottakaa yhteyttä, kiitos.

2 Kommentit:

Anonymous Anonyymi sanoi...

Moi.

Jugurtin valmistukseenhan on tietty erilaisia tyylejä. Itselläni oli joskus sellainen erityinen koje mikä piti liemen lämpötilan sopivana, olikos se jossain 42 asteen hujakoilla. En ole kojettani nyt nähnyt vuosikausiin, missälie jonkun muuton jäljiltä. Noh, minulla on tuollainen leveäsuinen ruokatermari, jonka ensin lämmitän kuumalla vedellä, ja sitten lasken siihen kraanasta niin kuumaa vettä kuin sieltä saa. Jugurtin siemenen sotken maitoon (miksei suomesta saa täysmaitoa luomuna!??!!?!) sellaisessa ohuessa oliivipurkissa, joka sopii juuri sopivasti tuonne termariini vesihauteeseen. Vettä on ehkä puolet termarin tilavuudesta. Sekaan voi heittää lämpömittarin jos haluaa tarkkailla tilannetta apuvälinen ja eikun kansi päälle. Maidon lämmittämiseen menee osa vesihauteen lämmöstä, joten vaihdan veden ehkä kahdesti ekan parin tunnin aikana. Tässä vaiheessa koko paketti alkaa olemaan jossain siinä neljissäkymmenissä asteissa ja se saa jäädä yön yli muhimaan. Tulos vaihtelee, joskus jos ei muista vaihtaa lämmintä vettä aamulla niin valmistuksessa menee pidempään. Ehkä joku vuorokausi yhteensä tai jotain. Vaihtelee myös kuinka happaman makuista omastaan haluaa.

Itselläni oli pari vuotta sellainen ruotsista maahantuomani juuri, joka sittemmin kyllä hoitovirheeni vuoksi kupsahti. No siihen nyt liittyy muutakin draamaa, mutta pitäydyn siitä senkummemmin tässä avautumisesta :) Ei se mikään ihmeellinen juuri ollut, ihan vaan joku kaupan jugurtti.

Niin ei sitä juurta kovin paljon siihen maidon sekaan tarvi, itse huuhtelen purkin maidolla syömisen jälkeen ja otan huuhteluliemen talteen ennen purkin vesipesua. Olisiko sitä joku 1/3dl sitä juurta jotain 3dl maitoa kohden.

Ja eikös eilen aivan sattumalta eräs vastaantullut tuttu sanonut, että oli tehnyt jugurttia aivan vaan kattilassa. Lämmitti puolikkaan bulgarianjugurtin ja maitoa kattilassa ja antoi seisoa yön yli. En käynyt kyselemään sen tarkemmin että tuliko siitä "pitkää" (jonka tulkinnen viiliksi, tietty mikä nyt on mitäkin). Viiliähän on helppo tehdä.

Oden kanssa Nyrki sitä Lego-animaatio siellä Joensuussa väsäili. Ode laittoi muuten tuon animaation pyynnöstäni nettiin, osoitteeseen http://www.youtube.com/profile?user=odevaan josta ei kyllä ainakaan vielä ole näkyvissä mutta hieman myöhemmin jahka on mennyt läpi Juutuubin indeksoinnista. Pienet on piirit mutta olkoot! :)

Niin siitä Nyrkistä. Käytiin sitä tapaamassakin tuossa syksyllä siellä Japaniassa. Nykyään räjäyttelee atomeita lasereilla Tokion yliopistolla. Ei hullumpaa, vai mitä?

Noniin, laitan tähän nyt jonkinlaisen nimenkin alle kun on tälläistä henkilökohtaisempaa asiaa. Yleensähän siis jätän sen laittamatta.

Kiitoksen jälleen Naurispajasta.

22 maaliskuuta, 2007 21:37  
Anonymous Anonyymi sanoi...

Juku-juku, osoite meni mönkään. Tämän kommentin kautta löytynee meikänkin turinat jos niistä kenellekään on mitään iloa.

22 huhtikuuta, 2007 21:18  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle