torstaina, helmikuuta 01, 2007 22:27

Viherkatot yllämme - näkyjä urbaanista ekosysteemistä

Kuudeskymmenes spesiaalilähetys. Naurispajan täyttäessä pyöreitä studiossamme häärii viherkattoasiantuntija, maisemasuunnittelija, lilja, Ilona.

Naurispaja podcast #60 1.2.2007 (52:57 49,6MB)

suora linkki ohjelmaan >
rss-feed >

Sisältö:
- Elävät katot - kasvillisuus tulevaisuuden rakentamisessa?
- Mitä viherkatot ovat ja mitä hyötyä niistä on?
- Raitiovaunujen/junien raidevälien viheristutukset?
- Uusia tapoja vihersisustaa urbaania miljöötä
- Levy- ja ekovinkki

Tsekkaa katoille:
Scandinavian green roof institute- living green roofs:ecological solutions for the modern city
Greenroofs.com- The resource portal for green roofs
Living Walls by ELT

The possession of knowledge does not kill the sense of wonder and mystery. There is always more mystery. - Anais Nin

Kaipaamme kommentointia. Voitte aktivoitua ja lähetellä postia esimerkiksi sähköpostitse naurispaja miuku gmail.com, MyChingolla tai laittamalla pikana suoraan ajatuksia alla olevasta n kommenttia linkistä. Naks. Ihminen on lilja ja universumi sanoo aina kyllä!

2 Kommentit:

Anonymous Hessu sanoi...

Onnea pajaan!! Kuuskymppiä...huh! Vieraita ja kaikkee. Vihreät on katot, kuin ovat myös niityt. Olkoon niin myös silmänne. Peace ja love. Iankaikkisesti nauris!

= Syntymäpäiväruno. Haiku se on.

-Hesuszhg Garziasch

04 helmikuuta, 2007 00:12  
Anonymous Petri Lopia sanoi...

Aletaan olemaan jo lähempänä sitä ideaa mitä muistaakseni jompikumpi pajalaisista joskus aikaisemmissa podcasteissa ideoi:
--
HKL testaa aikatauluvälitystä Upcode-kamerakännykkäsovelluksella

HKL kokeilee tästä viikosta alkaen noin kymmenellä pysäkillä Upcode-älyruutuja, joilta kameralla ja internetselaimella varustettu puhelin pystyy hakemaan kyseisen pysäkin aikataulut puhelimeen automaattisesti.

Älyruutu tarjoaa oikotien HKL:n Omat lähdöt -palveluun. Älyruutua käyttämällä voi ohittaa eri valikot, joiden kautta pysäkkiaikataulut normaalisti löytyvät. Tämä helpottaa pysäkillä odottajaa erityisesti Suomen talvisissa sääolosuhteissa ja myös nopeuttaa aikataulun hakemista.

Palvelu on asiakkaille maksuton. Etukäteistoimenpiteenä se vaatii maksuttoman Upcode-sovelluksen asentamisen puhelimeen. Kun sovelluksen avaa pysäkillä, riittää kun puhelimen kameralla osoittaa älyruutua: kamera ottaa kuvan automaattisesti ja suorittaa älyruutuun määritellyn tehtävän eli tässä tapauksessa siirtyy kyseisen pysäkin pysäkkiaikataulun sisältävälle internetsivuille.

Reaaliaikatietoa kaipaavien matkustajien lisäksi palvelu soveltuu hyvin myös näkövammaisten käytettäväksi. He kuulevat puhelimeen hakemansa aikataulutiedon puhesyntetisaattorilla puhuttuna ruudunlukuohjelman avulla.
--

06 helmikuuta, 2007 14:32  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle