torstaina, syyskuuta 29, 2005 10:30

Viisaus on nyt sitten poistettu minulta, oikealta puolelta ainakin. Ja täytyy todeta, että operaatiota on turhaan kauhisteltu. Siis eihän se tuntunut missään! Normaali hampaanpaikkaus on musta epämiellyttävämpää, eikä sekään ole kestämättömän kamalaa, edes ilman puudutusta. Että terveisiä vaan kaikille, jotka pelottelivat etukäteen. :)
Olo on kuin hamsterilla, toinen poski on nyt muhkea, mutta kipua ei ole. Uutta podcastausta luvassa lähipäivinä, kerron siellä sitten lisää!

keskiviikkona, syyskuuta 28, 2005 08:25




Iso respect!
Virvellä on huomenna viisauden hampaan poisto ja minä olen ilmeisesti enemmän jännittynyt tästä verisestä tapahtumasta. Koitamme podlähetystä kuitenkin parinpäivän sisään. Itse tulin viime yönä Helsingistä ja täytyy sanoa, että olo on edelleen kuin kuussa kävelisi. Suuremmat voimat ovat ottaneet vallan mielestä ja kehosta. Tämä vain siksi, että nuoruuden pitelemätön kunto ei tahdo enää olla tallella eli viinaksia kun löträä niin olo on kuin lanan yliajamalla madolla. Ja nyt on sentään tiistai jo.
Rakkautta ja anarkiaa elokuvaviikonloppu meni siis tukevasti pehva kiinni joko teatterituolissa tai viinittelytuolissa. Tässä muutamia valokuvia Helsingin tunnelmista (kuvat eivät suostu menemään tässä bloggerissa suoraan). Kovasti olisi paasattavaa maailman menosta ja sisäisistä jännitteistä, vaan nyt ei jaksa. Joka tapauksessa on kuitenkin päästävä sanomaan, että missä ihmeessä on Suomen tahtotila rueta miettimään niitä helkkarin uusia energiamuotoja! Voihan sitä tietysti aina jäädä tuleen makaamaan kriisien keskellä ja odottamaan Jeesuksen uutta syntymää, että kyllä tästä vielä jotenkin noustaan. Että annetaan naapurimme Ruotsin miettiä nämä uudet kuviot globaaleissa energiakysymyksissä ja jatketaan me tätä samaa politiikkaa niinkuin aina ennenkin. Joka puolella maapalloa tiedemiehet, kauppa- ja teollisuus tutkijat, ympäristö ja geopoliittiset tutkimus- ja opetustyöryhmät, riippumattomat ympäristöjärjestöt- ja konsultit ynnä muu osallinen seurakunta ovat suurilta osin yksimielisiä siitä, että öljyvarannot todellakin hupenee ja, että ns. Hubbertin huippu (ts. Peak Oil) ON JO ohitettu. Tarkoittaa siis sitä, että takaisin entisenlaisiin lihaviin öljytuotantoihin ei enää ikinä päästä ja että öljy alkaa tästä pikku hiljaa loppua. Ja katso, mitä Suomi tekee: Ei ainoatakaan aloitetta tai selkeää pitkäntähtäimen suunnitelmaa siitä, millä konstilla porukalle saadaan tulevaisuudessa lämmintä ylle, pilleriä vanhuksen huulen alle ja vaikka maatilukset kasvamaan kun entisenlaiset öljyjalosteiset lannoite ja torjunta-aineet loppuvat. Suomi seisoo sähäkänsinisessä tuulipuvussaan hiihtorukkaset tanassa ja haroo harvahiuksista päätään ja pieree ja lymyilee. Perhana kun potuttaa! Rakas lukija, eikö sinua ketuta tämä tilanne?
Tästä ja kaikesta muusta löytyy muuten hirveän hyvä öljytalouden oppitunti ja vielä jännittävämpi linkkilistaus, jos haluaa oppia jotain öljystä. Suosittelen kaikille itseään arvostaville kanssaihmisille:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Öljyhuippu

!Respect!

torstaina, syyskuuta 22, 2005 23:05

Toinen podcastlähetys on julkaistu! Tarjolla on nyt editoimatonta turhaa ja paatoksellista, mutta tuoretta tavaraa, nauhoitus tapahtui eilen keskiviikkona klo 20 - 20.30. ;)

Naurispaja podcast #02 21.9.2005

suora linkki ohjelmaan >
(edit 091105: tiedosto ei enää ladattavissa)
rss-feed >

Sijainti:
Hatsu, Tampere

Sisältö:
- huonoa palvelua digikameraostoksilla
- ihmisten tietämättömyys oikeuksistaan järkyttää
- Naurispaja tekee ja löytää keksintöjä

Odotamme palautetta ja vastauksia osoitteeseen naurispaja miuku gmail piste com.

Lähetyksessä luvataan, että podcastingin lopussa esitettäisiin Hirppiksen uudelleensanoittama versio "Kello löi jo viisi" -kappaleesta, mutta se jää nyt pois. Lähetyksen koontivastuu oli tällä kertaa minulla, Virballa, eikä Hirppis (kiireisenä globalisoituna naisena) ehtinyt laulutiedostoa minidisciltä purkaa ennen kuin kiisi Helsingin junaan. Onneksi hän aamulla ennätti kuitenkin viskata varsinaisen lähetysmateriaalin muistitikulla minulle aseman oven raosta. :)

Pahoittelut kolisevista häiriöäänistä, meidän pitänee kehittää/hankkia/rakentaa jostain mikkiteline.

Siitäkin huolimatta, enjoy!

keskiviikkona, syyskuuta 21, 2005 07:30

Ensimmäinen podcastkokeilu on julkaistu ja sen kunniaksi on kilistettykin. Seuraavaksi suunnitelmissa on uusi podcast, nyt myös sisällöllä! ;) Periaatteessa sen ei pitäisi olla vaikeaa, mutta kuitenkin vähän jännittää - miten estää teennäisyys, riittääkö juttua, onko jutut hyviä, sekoilenko sanoissa? Kun se jättitorvi on sinne torille rakennettu, on siihen pakko mennä huutamaan. Ja nyt, juuri kun olen vetänyt keuhkot täyteen ilmaa - mieli onkin tyhjä. Pakko nielaista...

Mutta on luottamus silti tallella. Viime aikoina Hirppiksen kanssa hengaillessa jompi kumpi on saattanut kesken keskustelun pysähtyä ja todeta: "tästäkin olis saanu niin hyvän podcastingin". Meillä on hyviä keskusteluja, ainakin minun mielestäni, joten uskon kyllä hyvää sisältöä syntyvän, kunhan vain vauhtiin päästään.

Onnistuuko siis säkenöivän keskustelun siirto tallenteeksi nettiin? Sen näämme huomenna, kun kohtaamme jälleen venäläisen konkkamikin äärellä.

sunnuntaina, syyskuuta 18, 2005 07:50

Tässä se on, Naurispajan ensimmäinen palkolähetys! Hihii!

Naurispaja podcast #01 8.9.2005

suora linkki ohjelmaan >
(edit 021105: palvelintilan loppumisen vuoksi tiedosto poistettu)
rss-feed >

Sijainti:
Hatsu, Tampere

Sisältö:
ompelukoneen kanssa sähläystä
jutustelua, aiheina mm.
- ompeleminen on vaarallista!
- mitä siisteys tarkoittaa
- mistä hankkia tietokone vanhemmille
- kilpailu! voita nauriita!

Odotamme palautetta ja vastauksia osoitteeseen naurispaja at gmail.com.

Tunnari by Hirppis 2005

Musiikki:
Coconut monkeyrocket & the martinibomb split - Archive.org

Huom! laitteissasi ei ole vikaa, olemme vain vetäneet pikakelauksella huonoimmat jutut, niin huomaavaisia me Naurispajalla olemme.

Ole hyvä, stick it in your ear!

lauantaina, syyskuuta 10, 2005 20:20

Naurispajan ensimmäinen podcast viivästyy, mutta sellainen on kuitenkin vahvasti tulossa. Raakamateriaalia tuli sen verran ruhtinaallisesti, että päätimme sittenkin alkaa editoimaan, mikä on tietenkin nopsaa ja helppoa puuhaa. Naurispajan ensimmäinen podcast, joka julkaistanee ensi viikon loppupuolella, sisältääkin siis toimitettua aineistoa. Mutta ei huolta, sitä tuskin tulee lopputuloksesta huomaamaan! :)

Tiedoksi myös, että Naurispajaan saa yhteyden myös sähköpostitse, osoite on naurispaja miuku gmail piste com.

Minä suuntaan tänään jälleen keskiseen Suomeen (kuten meteorologit sanovat), katsotaan saako sieltä jollain ilveellä tallennettua äänimateriaaliakin.

Nauttikaamme aurinkoisesta lauantaista!

torstaina, syyskuuta 08, 2005 10:01

Tervehdinpä minäkin, terve-terve-hei siis. Laajennamme ilmaisuamme myös podcastingin suuntaan lähes välittömässä lähitulevaisuudessa, ilmoitamme lisää tässä blogissa. Ja mehän emme harjoittele, vaan menemme suoraan asiaan, joten luvassa on lähetystä ajatuksella unplanned, unedited, unwanted ;). Tarkoituksena ei ole tehdä radio-ohjelmaa, vaan tarjota hetki meidän elämästämme, äänimaisema arjesta (tai juhlasta), maustettuna vahvoilla mielipiteillä sekä tarpeella analysoida ympäröivää maailmaa.

Tervetuloa mukaan!

keskiviikkona, syyskuuta 07, 2005 16:06

On syyskuu ja nyt on kyhätty ihka oikea blogi! Naurispajalla on kaksi pitäjää: Viba ja Hirppis. Tuotamme tänne yhdessä ja erikseen juttuja, joita kukaan ei tahdo tietää, mutta tulevat silti tsekkaamaan ne ulos. Tervetuloa globalisoitujen naisten keskinäiseen kerhoon, jossa otetaan pieniä askelia, mutta nähdään suuria visioita. Kaksoisstrategiat ovat välttämättömiä.