keskiviikkona, syyskuuta 28, 2005 08:25
Iso respect!
Virvellä on huomenna viisauden hampaan poisto ja minä olen ilmeisesti enemmän jännittynyt tästä verisestä tapahtumasta. Koitamme podlähetystä kuitenkin parinpäivän sisään. Itse tulin viime yönä Helsingistä ja täytyy sanoa, että olo on edelleen kuin kuussa kävelisi. Suuremmat voimat ovat ottaneet vallan mielestä ja kehosta. Tämä vain siksi, että nuoruuden pitelemätön kunto ei tahdo enää olla tallella eli viinaksia kun löträä niin olo on kuin lanan yliajamalla madolla. Ja nyt on sentään tiistai jo.
Rakkautta ja anarkiaa elokuvaviikonloppu meni siis tukevasti pehva kiinni joko teatterituolissa tai viinittelytuolissa. Tässä muutamia valokuvia Helsingin tunnelmista (kuvat eivät suostu menemään tässä bloggerissa suoraan). Kovasti olisi paasattavaa maailman menosta ja sisäisistä jännitteistä, vaan nyt ei jaksa. Joka tapauksessa on kuitenkin päästävä sanomaan, että missä ihmeessä on Suomen tahtotila rueta miettimään niitä helkkarin uusia energiamuotoja! Voihan sitä tietysti aina jäädä tuleen makaamaan kriisien keskellä ja odottamaan Jeesuksen uutta syntymää, että kyllä tästä vielä jotenkin noustaan. Että annetaan naapurimme Ruotsin miettiä nämä uudet kuviot globaaleissa energiakysymyksissä ja jatketaan me tätä samaa politiikkaa niinkuin aina ennenkin. Joka puolella maapalloa tiedemiehet, kauppa- ja teollisuus tutkijat, ympäristö ja geopoliittiset tutkimus- ja opetustyöryhmät, riippumattomat ympäristöjärjestöt- ja konsultit ynnä muu osallinen seurakunta ovat suurilta osin yksimielisiä siitä, että öljyvarannot todellakin hupenee ja, että ns. Hubbertin huippu (ts. Peak Oil) ON JO ohitettu. Tarkoittaa siis sitä, että takaisin entisenlaisiin lihaviin öljytuotantoihin ei enää ikinä päästä ja että öljy alkaa tästä pikku hiljaa loppua. Ja katso, mitä Suomi tekee: Ei ainoatakaan aloitetta tai selkeää pitkäntähtäimen suunnitelmaa siitä, millä konstilla porukalle saadaan tulevaisuudessa lämmintä ylle, pilleriä vanhuksen huulen alle ja vaikka maatilukset kasvamaan kun entisenlaiset öljyjalosteiset lannoite ja torjunta-aineet loppuvat. Suomi seisoo sähäkänsinisessä tuulipuvussaan hiihtorukkaset tanassa ja haroo harvahiuksista päätään ja pieree ja lymyilee. Perhana kun potuttaa! Rakas lukija, eikö sinua ketuta tämä tilanne?
Tästä ja kaikesta muusta löytyy muuten hirveän hyvä öljytalouden oppitunti ja vielä jännittävämpi linkkilistaus, jos haluaa oppia jotain öljystä. Suosittelen kaikille itseään arvostaville kanssaihmisille:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Öljyhuippu

!Respect!

0 Kommentit:

Lähetä kommentti

<< Etusivulle