maanantaina, kesäkuuta 06, 2011 13:50

Kosmeettinen kvanttivaras ja muita eetoksia

Jo kolmas uusi Naurispajan jakso tänä vuonna, olkaa hyvät! Kosmetiikasta aloitetaan, mutta kvanttifysiikkaan ja ihmisten paranteluun teknologian keinoin päädytään. Koettakaa pysyä mukana... :)

Naurispaja #153 5.6.2011 (57:44  76,1 Mt)
suora linkki ohjelmaan >
rss-feed >

AIHEET
- Paja menee piirongin laatikkoon
- Kommentoinnista kiitos Kalatalous-Jussi!
- Virban kokemuksia ja saamiaan tietoja luomukosmetiikasta... ja se sana, jota Virba haki, on kvatti ja ne pienet kvanttifysiikkajutut kvarkkeja, jep jep...
- Hirppis tykkäsi Hannu Rajaniemen Kvanttivarkaasta ja alkoi ymmärtää teoreettista fysiikkaa
- Scifi auttaa matematiikassa ja fysiikassa heikkoja (kuten Virba) ymmärtämään
- Kyvyttömyydestä ymmärtää todennäköisyyslaskelmia ja uskomisesta lottovoittoon
- Epäily, kyseenalaistaminen ja kuvittelu ovat sukua toisilleen, mutta silti epäily tappaa hyvät ideat
- Teknologinen kehitys on surkeaa! Missä hopeahaalarit ja lentoautot?!
- Hirppiksen epäluomuin ajatus ikinä: mitä jos transhumanistit ovatkin oikeassa?
- Liikereitä syntynyt taas jossain, huh 

LINKIT
Kosmetiikan luomusertifionnit: BDIH ja Ecocert
Argital
Logona
Santen hiushoitoaineesta Karkkipäivässä
Kvanttivaras-kirja (Parnasson kritiikit)
Hannu Rajaniemi (Wikipediassa)
Transhumanismi (Wikipediassa)
Suomen Transhumanistiliitto

Nyt sitten alkaa tauko, joka kestää ehkä kaksi, ehkä kuusi kuukautta, ken tietää. Pitäkää tilaus voimassa, niin jatketaan sitten taas siitä mihin jäätiin - kuin hyvät ystävät! :) Hienoa kesää ja laineiden liplatusta kaikille!

Tunnisteet: , , , , , , ,

4 Kommentit:

Blogger Sanni sanoi...

Siis meinasin tukehtua voileipään tätä kuunnellessani! Mitä ihmettä se Harakanpesän Miira on teille oikein sepittänyt? Ei hyvää päivää. Nainen omistaa luomuhoitolan ja ilmeisesti esiintyy jonain luonnonkosmetiikan asiantuntijana, mutta syöttää tuollaista pajunköyttä Weledasta ja sertifikaateista!

Itse en edusta Weledaa enkä muitakaan luonnonkosmetiikan merkkejä (en edes pidä Weledan voiteista, ne ovat ihan liian rasvaisia minulle, hah! ^_^), mutta työskentelen kosmetiikan parissa ja tiedän näköjään merkeistä aikalailla enemmän kuin teidän lähteenne.

Vai ei Weledalla ole sertifikaattia! Riittää, kun menee Weledan kotisivulle www.weleda.fi, ja sieltä klikkaa yläpalkista kohtaa "NaTrue ja sertifiointi". Weledalla oli ennen BDIH-sertifikaatti, mutta se oli mukana muiden luonnonkosmetiikan pioneerien kanssa perustamassa uutta, entistä riippumattomampaa ja voittoa tavoittelematonta sertifiointitahoa, NaTrue'a. Tällä hetkellä Weledan tuotteilla on NaTrue-sertifikaatti, joka myös näkyy tuotteissa.

Miksei Weledan tuotteissa sitten ennen näkynyt BDIH-logoa? Sitä ihmettelin minäkin, ja laitoin taannoin Weledalle kyselyn asiasta. Vastauksen voitte lukea täältä:
http://karkkipaiva.indiedays.com/2010/05/31/weledan-sertifioinnista/

Ja puheet siitä, että Weleda käyttäisi jotain maaöljyjohdannaisia tai muutenkin halpoja ja kyseenalaisia ainesosia tuotteissaan... Mitä ihmeen propagandaa tuo on? Ihan hatusta vedettyä! Nyt täytyy sanoa, että olen kyllä aika hämmästynyt. Miira näkyy tekevän hoitolassaan yhteistyötä Dr. Hauschka & Weleda -kosmetologi/kouluttaja Marika Kaihlasen kanssa, jonka itsekin tunnen töiden kautta. Erikoista, että Miira tuntee näin huonosti merkin, jonka kouluttaja työskentelee hänen kanssaan saman katon alla.

Väite, että Mádaran ja Laveran kaikki tuotteet ovat sertifioituja, ei myöskään pidä paikkaansa. Kummallakin on mm. hiustuotteita, joilla ei ole sertifikaattia samasta syystä kuin Santen Brilliant Care -hoitoaineella ei ole.

Samoin ei ole olemassa vain kahta tai kolmea "virallista" sertifikaattia, vaan niitä on lukuisia ympäri maailmaa. BDIH:n, NaTruen ja Ecocertin lisäksi suuria ja luotettavia sertifiointitahoja ovat mm. amerikkalainen USDA, brittiläinen Soil Association ja australialainen OFC.

JA - The Body Shop ei koskaan ole ollut luonnonkosmetiikkaa. :) TBS on ihan tavallista sekasynteettistä kosmetiikkaa, jossa käytetään sekä luonnon ainesosia että synteettisiä. TBS:n tuotteissa on aina ollut sertifiodussa luonnonkosmetiikassa kielettyjä ainesosia kuten silikoneja, mineraaliöljyjä ja parabeeneja. L'orealin muuttuessa omistajaksi TBS ei suinkaan alkanut "lipsua periaatteistaan", päinvastoin, vasta nyt heillä on oikeasti myös sertifioitu tuotelinja; Nutriganics. Kaikissa muissa tuotteissa paitsi Nutriganics-linjassa on siis synteettisiä ainesosia.

Noniin. Nyt sain vähän kevennettyä mieltäni. :)

Jos Harakanpesän Miira sattuisi lukemaan tämän, olisi erittäin mielenkiintoista kuulla hänen vastineensa. Vai että ei Weledalla sertifikaattia... voi morjens! :)

06 kesäkuuta, 2011 22:09  
Blogger Juha sanoi...

Oli kiva kuunnella uutta jaksoa, vaikka aiottekin pistää ohjelman jäihin. Mikä on sinänsä harmillista, koska lisääntynyt antihumanistinen konservatismin tila ja vihervastainen ideologia, tarvitsisi kipeästi Liljojen taistelua vastustamaan tätä liikehdintää.

Teidän teknologia vastaan luomu keskusteluun pitää sanoa, että ei ne minusta ole toisiaan poissulkevia. Teknologia varmasti auttaa ratkaisemaan ympäristöön liittyvien ongelmien ratkaisemisessa, mutta siihen ei pidä yksin luottaa.

Kuumana käyvään kosmetiikka keskusteluun voisin sen verran puuttua, että joku Weledan öljy tai rasva aiheutti meidän pienemmälle tytölle ihottumaa vauvana.

Hauskaa kesää kaikille Liljoille!

08 kesäkuuta, 2011 11:49  
Anonymous Virba sanoi...

Kiitos Sanni korjauksesta ja tiedoista! Nyt tosin pitää minun selventää, että käsitykseni ko. merkeistä perustuivat (ok, myönnän hatariin :)) muistikuviini Miiran esitelmästä, ja pakkauksissa olevaan infoon (ei tosiaan näy sertiä Weledan putkiloissa), eivät ole suoraan siis lainausta häneltä. Eli voi hyvinkin olla, että mä annoin tässä väärää infoa, koska ko. tilaisuudesta oli jo aikaa, enkä tarkistanut asiaa muualta. Pahoitteluni!

Ja Juha, Liljat jatkavat taistelua kukin tykönään tauonkin aikana, eikö niin? :)

12 kesäkuuta, 2011 20:39  
Anonymous JuuPeeNoo sanoi...

Transhumanistien ajatus kuulosti ensin houkuttelevalta, mutta tarkemmin ajatellen kallistun sille kannalle että ihmisyys ja inhimillisyys muodostuu nimenomaan ihmisen vajavaisuudesta ja sumeasta logiikasta.

16 kesäkuuta, 2011 19:37  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle